spot_img
10.9 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 25, 2024
Altele
    AcasăActualitateVerdict în cazul acuzațiilor de angajări ilegale la Spitalul Județean! Uite cum...

    Verdict în cazul acuzațiilor de angajări ilegale la Spitalul Județean! Uite cum se desfășurau unele concursuri!

    Verdict în cazul acuzațiilor de angajări ilegale la Spitalul Județean! Uite cum se desfășurau unele concursuri!Presupusele angajări ilegale de la Spitalul Județean Târgu-Jiu au fost verificate de o comisie a Consiliului Județean Gorj. În urma controlului au fost depistate mai multe deficiențe care țin de organizarea unor probe. Membrii comisiei de control au constatat că la unele examene nu există înregistrări video și audio ale probelor, că subiectele au fost în neconcordanță cu postul pentru care se candida sau chiar că nu au fost întocmite rapoarte către comisiile de disciplină atunci când membrii unor comisii de examinare au demisionat în masă. În urma acestei verificări s-a depistat și faptul că unele posturi au fost scoase la concurs fără avizul Ministerului Sănătății.

    Consiliul de Administrație al spitalului a refuzat orice colaborare

    Din comisia CJ Gorj, întocmită pentru verificarea concursurilor de la SJU, au făcut parte consilierii județeni: Victor Banța, Marius Borcan, David Groșanu, Ramona Hortopan, dar și Gheorghe Leșu Davițoiu. În urma verificărilor efectuate au fost consemnate, într-un raport, toate deficiențele depistate, astfel încât să se afle dacă unele angajări s-au făcut pe pile, așa cum au acuzat zeci de gorjeni la momentul când s-a desfășurat un concurs pentru registratori. Atunci, mai multe rude ale unor angajați ai spitalului și din cadrul DSP au fost încadrate pe posturile vacante. În urma controalelor privind unele posturi, consilierul Ramona Hortopan a întocmit un raport în care s-a consemnat modul în care Consiliul de Administrație al spitalului a refuzat să colaboreze pentru clarificarea acuzațiilor care se aduc. „Comisia nu a putut să poarte discuții cu membrii Consiliului de Administrație al SJU și nu a putut atinge obiectivul nr.4 prezentat în Raport deoarece membrii Consiliului de Administrație al SJU au refuzat o întrunire, deși au fost convocați la sediul SJU pentru data de 07.12. 2016, de către președintele Comisiei prin intermediul lui Popa Valentin, președinte CA al SJU Târgu-Jiu”.

    Comisia de examinare a demisionat pe motiv de incompetență

    De asemenea, în ceea ce privește concursul pentru ocuparea postului vacant de registrator medical debutant la Ambulatoriul integrat s-a constatat, conform datelor obținute de comisia avizată să verifice examenele că: „După ce a fost decisă componența comisiei de concurs: Popescu Maria, Condel Elena și Petrescu Ion, Popescu Maria și-a dat demisia la solicitarea managerului, fiind înlocuită cu Rădulescu Claudia – șef Serviciu Informatică și Statistică Medicală. Ulterior, un alt membru al comisiei de concurs, Condel Maria, își depune demisia, însă managerul SJU refuză să aprobe cererea și o menține în comisie. La câteva zile după aceasta, Dr. Vasile Stănculete – directorul Ambulatoriului Integrat al SJU, din proprie inițiativă, întocmește un referat de înlocuire din comisie a lui Petrescu Ion, fiind numit Udriștoiu Lucian, fără ca înlocuirea să fie motivată (…) Proba de interviu are foarte multe carențe de natură organizatorică.

    Există o dispoziție a managerului SJU prin care se dispune anularea probei interviu (…) Membrii comisei de concurs: Rădulescu Claudia, Iordache Felicia și Udriștoiu Lucian demisionează în bloc afirmând în scris că «nu deținem capacitatea intelectuală necesară desfășurării unor astfel de probe», propunând ca din noua comisie să facă parte membrii comisiei de soluționare a contestațiilor și cerând scuze, tot în scris, candidatului I. Cosmin Ovidiu (…) Prin faptul că cei trei membri ai comisiei își recunosc în scris incompetența, managerul SJU Târgu Jiu ar fi trebuit să întocmească imediat un referat către Comisia de disciplină a SJU în vederea cercetării lor disciplinare, fapt care nu s-a petrecut. Managerul SJU Târgu Jiu a luat decizia să mențină persoanele demisionare în comisie și să decidă asupra rezultatelor concursului (…) Din acest punct de vedere, comisia consider că rezultatele concursului ar fi putut fi viciate”.

    Tătaru nu a cerut filmarea probelor susținute de fiul lui Călinoiu

    O altă problemă au fost subiectele structurate pentru anumite probe de concurs, ele neavând nicio legătură cu fișa postului care urma să fie ocupat. Interesant este faptul că pentru postul de economist la Serviciul Ruons, examen ce s-a desfășurat la data de 14 iunie 2016, comisia de verificare a CJ Gorj nu a găsit suportul electronic cu întregul conținut de pe parcursul desfășurării probelor. Acesta a fost prezentat abia ulterior, în raport fiind precizat că acest lucru denotă neglijență în modul de arhivare a documentelor obținute în urma susținerii concursului. Curios este și faptul că pentru concursul care s-a desfășurat în vederea angajării fiului lui Ion Călinoiu ca farmacist șef, Tiberiu Tătaru nu a dispus înregistrarea audio sau video a probelor. „Managerul SJU nu a dispus filmarea și înregistrarea modului de desfășurare a probei scrise și interviului. Managerul SJU a justificat lipsa înregistrărilor audio video prin faptul că nu a avut temei legal în vederea dispunerii filmării și înregistrării concursului”, se arată în raportul comisiei întrunite la nivelul CJ Gorj.

    În același document a fost consemnat faptul că unele posturi au fost scoase la concurs la cerința managerului spitalului, fără avizul Ministerului Sănătății.

    Te-ar mai putea interesa

    1 COMENTARIU

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: