Vezi cât cheltuiește municipalitatea cu WC-urile publice! „Nu este o toaletă care să se preteze pentru un parc în care sunt operele brâncușiene”

1
19

Municipalitatea susține că anual toalete publice  din Târgu Jiu toacă miliarde de lei, asta în condițiile în care spațiile arată dezgustător. Romanescu dă asigurări că ideea concesionări este una profitabilă atât pentru autoritatea publică cât și pentru cetățeanul ,care, nu s-ar mai uita la 2 lei când vine vorba de confort.

„Ținând cont de faptul că, după părerea mea, Edilitara nu poate să întrețină corespunzător toaletele publice din municipiul Târgu Jiu, am propus o soluție de scoatere la licitație a întreținerii toaletelor cu un termen de 2-3 luni de zile, în care ele trebuie reabilitate în totalitate. Ulterior, exceptând acel Club al pensionarilor, cărora ai putea să le dai niște abonamente, din punctul meu de vedere toaletele pot fi cu taxă. Aș prefera ca un turist care vine în Parcul Constantin Brâncuși să plătească 1-2 lei, dar să găsească o toaletă super-aranjată, decât să nu plătească nimic și să arate așa cum arată în momentul de față. De foarte multe ori am mers acolo și nu este o toaletă care să se preteze pentru un parc în care sunt operele brâncușiene”, a declarat Marcel Romanescu.

Mulți bani, puțin confort

Autoritatea publică susține că există și alternativa unei investiții proprii care însă nu s-ar renta. „Costurile pentru Primăria Târgu Jiu cu întreținerea celor patru toalete publice, din parcul central, Piața Mică, Piața Mare și de la Coloana Infinitului, este estimat la câteva miliarde. Vorbim de toalete publice gratuite și de toate sumele care se plătesc cu angajații și întreținerea lor. Cu toate aceste miliarde pe care le dăm la Edilitara pentru întreținere, nu arată ca niște toalete publice într-un oraș cu foarte mulți vizitatori. Din punctul meu de vedere, nu știu cât aș putea câștiga din delegarea acestui serviciu, dar aș avea nișe toalete care ar putea să corespundă parametrilor impuși chiar și de instituțiile abilitate. Am discutat cu cei din cadrul Aparatului Primăriei și nimeni cu s-a opus la discuția respectivă. E una dintre variante. Există și varianta să investim noi și să impunem o taxă, dar prefer să facem la fel cum am făcut cu parcarea de la Rodna, să o dăm unui administrator”, a mai declarat primarul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here