Vezi ce legătură este între pisica neagră și pompierii gorjeni

0
9

pompieriInspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) s-a raliat inițiativei derulată la nivel european, astfel încât, în fiecare zi de marți 13, organizează în toate județele țării „Ziua informării Preventive”.

Desfășurate sub sloganul „Preveniți ghinionul”, având ca logo pisica neagră, activitățile informative – educative ce vor avea loc cu această ocazie urmăresc conștientizarea cetățenilor asupra pericolelor la care se pot expune în cazul nerespectării măsurilor și regulilor de comportare specifice tipurilor de situații de urgență. Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Lt.col. Dumitru Petrescu” Gorj va organiza Ziua Porților Deschise, astăzi, în toate subunitățile din județ, începând cu ora 09.00. Totodată, ISU Gorj vine în sprijinul cetăţenilor, prezentând modalităţi de comportare înainte, în timpul şi după producerea situaţiilor de urgenţă, organizând atât un punct de informare preventivă, cât şi un punct de acordare a primului ajutor medical, în incinta Shopping City Tg-Jiu, începând cu ora 10:00. Pe lângă prezentarea tehnicii de intervenție, militari din cadrul Inspecției de Prevenire vor distribui pliante, broșuri, flyere și afișe cuprinzând măsuri de prevenire specifice diferitelor tipuri de situații de urgență.

Anual, în România sunt înregistrate mii de incendii la locuințe. Pe lângă pagubele imense, acestea produc și victime. (…) În baza acestei colaborări, cei doi parteneri au implementat deja la nivel național campaniile „F.O.C – Flăcările Omoară Copii” și „R.I.S.C. – Renunță! Improvizațiile sunt Catastrofale” și, la finalul anului 2013, au inițiat o nouă acțiune preventivă sub denumirea „R.I.S.C. – Siguranța NU e un joc de noroc!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here