spot_img
4.4 C
Târgu Jiu
sâmbătă, aprilie 20, 2024
Altele
    AcasăActualitateVezi rezultatele controalelor inspectorilor D.S.V.S.A. Au aplicat amenzi

    Vezi rezultatele controalelor inspectorilor D.S.V.S.A. Au aplicat amenzi

    DSVSASăptămâna trecută inspectorii D.S.V.S.A. Gorj au efectuat controale și verificări tematice și fizice în unități supuse supravegherii și controlului sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor situate pe raza teritorială a județului Gorj (Aninoasa, Arcani, Baia de Fier, Bălăneşti, Băleşti, Bărbăteşti, Bengeşti-Ciocadia, Bolboşi, Brăneşti, Bumbeşti-Jiu, Crasna, Dăneşti, Fărcăşeşti, Logreşti, Motru, Mătăsari, Novaci, Plopşoru, Prigoria, Rovinari, Roşia de Amaradia, Runcu, Schela, Săcelu, Stejari, Târgu-Cărbuneşti, Târgu-Jiu, Turburea, Turceni, Turcineşti, Ţânţăreni, Ţicleni, Urdari), pentru a verifica modul de asigurare a conformității cu cerințele legislației în vigoare în domeniile alimentar și al sănătății şi bunăstării animalelor. Controalele efectuate au constat în:

    – verificarea condițiilor de igienă în baza Planului cifric al Programului de Supraveghere și Control în domeniul Siguranței Alimentare și a tematicilor propuse de A.N.S.V.S.A. privind prevenirea toxiinfecțiilor alimentare și zoonozelor – 193 controale;
    – verificarea condițiilor de igienă în care sunt produse, depozitate, transportate și valorificate carnea de porc şi produse din carne de porc, în scopul prevenirii toxiinfecțiilor alimentare, precum și prevenirea răspândirii Pestei Porcine Africane (PPA);
    – controale comune cu echipe ale I.J.J. și I.P.J. Gorj în trafic, asupra mijloacelor auto de transport a porcinelor vii și produselor alimentare din carne de porc, privind verificarea restricțiilor impuse în contextul evoluţiei pestei porcine africane (Logreşti);
    – prelevarea a 31 de probe din alimente (carne tocată, brânzeturi, ouă), apă tehnologică şi ambalaje, pentru determinarea parametrilor microbiologici în produse alimentare (NTG, stafilococi coagulazo-pozitivi, Escherichia coli, Enterobacteriaceae, enterococi, bacterii coliforme, drojdii şi mucegaiuri);
    – auditarea unui abator de ungulate domestice (bovine, suine, ovine, caprine), a unei unităţi de tranşare a cărnii, a unei unităţi de carne tocată/carne preparată şi a unei unităţi de produse din carne;
    – înregistrarea a 8 unități supuse controlului: 5 magazine alimentare (2-Runcu, 1-Schela, 1-Stejari, 1-Târgu-Jiu), o unitate de catering (Târgu-Jiu), o cantină (Bărbăteşti), un bar (Stejari), precum şi a 3 mijloace de transport produse alimentare (1-Runcu, 2-Târgu-Jiu);
    – evaluarea a 7 unităţi supuse controlului;
    – controale efectuate în 32 centre de prelucrare integrate exploataţiei situate în Baia de Fier, Brăneşti, Novaci, Târgu-Cărbuneşti şi Turcineşti;
    – avizarea mişcărilor inter-judeţene de animale;
    – verificarea deconturilor acțiunilor sanitare-veterinare realizate de către medicii de liberă practică împuterniciți pentru luna ianuarie 2019;
    – verificarea modului de respectare a condiţiilor de biosecuritate şi bunăstare în ferme avicole din Târgu-Jiu;
    – soluţionarea a două sesizări din partea unor consumatori  (Bălăneşti, Târgu-Jiu);
    – emiterea și distribuirea către proprietari a unui număr de 216 pașapoarte bovine;
    – eliberarea unui număr de 41 extrase din Registrul Național al Exploatațiilor.

    În timpul controalelor efectuate în această perioadă a fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 10.000 lei, la un laborator de cofetărie-patiserie situat în Târgu-Jiu, pentru neconformități privind întreținerea spațiilor (pavimentul din sala de producție și peretele din spatele cuptorului sunt neigienizate; utilajele dezafectate nu au fost evacuate din unitate; glafurile și pereții din spațiul de depozitare a produselor finite prezintă urme de condens și mucegai; porțiuni de gresie și faianță degradate; grătar de canalizare degradat; porțiuni corodate ale rafturilor din camera frigorifică); neconformități de depozitare a produselor alimentare (paviment neigienizat în spațiul frigorific de depozitare a ouălor – ouă sparte și mâzgă; depozitarea nesectorizată a produselor alimentare – materii prime lângă semifabricate și produs finit).

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: