Vicele Aurel Popescu avertizează: „În buget sunt cifre care ne pot trimite în fața organelor de cercetare”

1
26

Discuțiile politice pe tema bugetului local al municipiului Târgu Jiu nu au lămurit lucrurile între aleși. Viceprimarul Aurel Popescu spune că cei prezenți la întâlnire au primit din partea economiștilor primăriei doar niște date contabilicești, fără explicații clare privind prioritățile anului 2019. Vicele atrage atenția că votul la întâmplare îi poate aduce pe consilieri în fața organelor de cercetare.

Întâlnirea dintre primarul Marcel Romanescu și reprezentanții partidelor politice din Consiliul Local Târgu Jiu a avut loc la finele săptămânii trecute. Din păcate, în loc să fie lămurite lucrurile în privința bugetului local, ședința mai rău a aprins spiritele între aleși. „Nu există anexele la care se face permanent referire în proiectul de hotărâre. Noi nu știm ce este acolo, sunt doar cifrele înșirate și atât. Nu știm ce înseamnă investiții, organizare a secțiunii de gospodărire comunitară, nu știm ce înseamnă funcționalitatea primăriei, salarizare, nu știm nimic. Doar suntem acuzați. Ni se dă – luați și votați. Păi noi nu votăm cu ochii închiși. Acolo sunt cifre care ne pot trimite în fața unor organe de cercetare și nu aș vrea să ajungem acolo. Sunt instituții ale statului cu care, în situația în care nu corectăm anumite lucruri, s-ar putea să avem probleme. Nu vreau să aibă probleme nimeni din consiliul local pentru că așa vrea cineva anume”, a declarat viceprimarul Aurel Popescu.

Excedent bugetar și în 2017 și în 2018

Vicele a criticat din nou modul în care au fost cheltuiți banii din bugetul local al orașului, sau, mai bine spus, necheltuiți, având în vedere excedentul bugetar din ultimii doi ani. „Nu se poate face un proiect de buget undeva într-un laborator și prezentate consilierilor doar niște cifre, conturi și subconturi, fără niște explicații clare. Răspunsul domnului primar a fost că în 2017, în luna iunie, aveam 15 milioane de lei în cont. Păi și nu vă bucurați domnule primar că ați avut bani să vă puneți în operă proiectele cu care ați venit în fața cetățenilor? Pentru că nu a avut un program cu care să vină în fața cetățenilor și a avut doar niște povești, n-a știut să folosească banii. De ce s-a înregistrat cu excedent bugetar și în 2017 și în 2018? Pentru că nu știe să cheltuie banii! În 2017, bugetul realizat a fost de 95%, iar în 2018, când a fost cel mai îndreptățit să facă ceva, gradul de realizare a fost 81,29%”, a mai spus vicele Popescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here