24.2 C
Târgu Jiu
marți, mai 17, 2022
AcasăActualitateVicele Aurel Popescu, foc și pară pe Marcel Romanescu! „Nu discută cu...

Vicele Aurel Popescu, foc și pară pe Marcel Romanescu! „Nu discută cu viceprimarii. Nici măcar telefonul direct nu mai funcționează”

Bugetul local al municipiului Târgu Jiu tensionează și mai mult relația dintre primarul Marcel Romanescu și cei doi viceprimari. Vicele Aurel Popescu îl acuză pe edilul șef că nu s-a consultat cu el sau cu viceprimarul Adrian Tudor la întocmirea proiectului de buget și că nici măcar nu mai vorbesc la telefonul instituției. Popescu spune că deși bugetul local este unul considerabil, primăria a ajuns să cheltuiască și de 10 ori mai mult cu un simplu concert.

Aurel Popescu reclamă faptul că bugetul local pe anul 2019 a ajuns să fie discutat fugitiv, fără o dezbatere temeinică, totul din cauza tensiunilor dintre cei doi viceprimari și primarul Marcel Romanescu. „Mi-a fost trimis pe adresa de mail proiectul de buget. M-aș fi bucurat să fie informați toți colegii, să discutăm mai mult pe această temă, nu doar o jumătate de oră într-o după amiază. Proiectul de buget pentru municipiul Târgu Jiu este o temă foarte importantă, care nu poate fi discutată fugitiv. Corect at fi ca fiecare componentă a bugetului să fie dezbătută foarte serios. Domnul primar nu discută nici cu mine, nici cu colegul meu Adrian Tudor. Nici măcar telefonul direct către domnul primar nu mai funcționează. Dacă este apelat, răspunde secretara și dacă domnia sa consideră că este necesar ceva, transferă apelul la domnul primar, care este o persoană foarte ocupată și e mai greu de găsit”, a declarat viceprimarul Popescu

De trei ori mai mulți bani de la Consiliul Județen (CJ)

În opinia acestuia, nemulțumirea primarului față de repartizarea făcută de Consiliul Județean este nejustificată, având în vedere că la buget au ajuns de trei ori mai mulți bani față de anul trecut. „A crescut bugetul față de anul trecut de la circa 160 de milioane de lei la peste 180 de milioane. Anul trecut a fost de aproximativ 35 de milioane de euro, iar acum este de circa 38,5 milioane de euro. Vreau să văd și eu care sunt cheltuielile, repartizarea excedentului bugetar, dacă solicitările colegilor noștri au fost luate în calcul. Noi purtasem o discuție vizavi de achiziția de utilaje pentru Edilitara, despre o autospecială de ridicat mașini parcate incorect pe domeniul public. De asemenea, nu știu cât se aștepta domnul primar să primească de la CJ. Vă pot spune că anul trecut s-au primit aproximativ 400.000 de lei, iar anul acesta avem 1,2 milioane de lei, deci de trei ori mai mult”, a mai adăugat vicele Aurel Popescu.

„Niciodată nu a cheltuit primăria atâția bani pentru un concert”

Viceprimarul a criticat și risipa făcută de direcțiile primăriei, care au plătit sume prea mari de bani pentru concertele de Revelion și 8 Martie. „Trebuie să știi să folosești un buget dacă vrei să dezvolți ceva. Uitați-vă câți bani s-au cheltuit la două evenimente. La sfârșitul anului, cu INNA, s-au cheltuit bani de 10 ori mai mult decât se cheltuia înainte. Niciodată nu a cheltuit Primăria Târgu Jiu atâția bani pentru un concert! Pentru 8 martie a fost Marcel Pavel la Sala Sporturilor – 6.000 de euro pentru nici jumătate din sală ocupată. De asemenea, a fost un festival mediteranean în Târgu Jiu. M-au întrebat oamenii de pe stradă de ce s-a organizat în Piața Prefecturii, în situația în care domnul primar reclamă permanent faptul că acel beton amprentat lasă mult de dorit, că se distruge foarte ușor. Toți comercianții din Târgu Jiu, atunci când sunt evenimente, îi trimite pe Insuliță, iar acest festival l-a adus în Piața Prefecturii să distrugă betonul amprentat. M-au întrebat oamenii dacă domnul primar nu vede cum se aruncă butoaiele de bere pe betonul amprentat”, a mai comentat viceprimarul Aurel Popescu.

Informare de presă

0
PTTJ GORJ, în dezbatere publică Având în vedere informațiile apărute în spațiul public cu privire la...

Romanescu vrea scaunul lui Vîlceanu

0
Liderul PNL Târgu Jiu vrea șefia organizației județene. Marcel Romanescu afirmă că în 2024 va...

Fiica cea mică a primarului Marcel Romanescu, șocată de accidentul de pe bulevardul C. Brâncuși

1
Fiica cea mică a primarului Marcel Romanescu a fost șocată în urma accidentului care s-a...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!