Vicepremierul Raluca Turcan, așteptat la Târgu Jiu. Vezi motivul vizitei!

0
78

Vicepremierul României, Raluca Turcan, este așteptat mâine la Târgu Jiu pentru a semna cele două contracte pentru reluarea lucrărilor la centura ocolitoare a municipiului și podul de la Lainici. Evenimentul va avea loc la Primăria Târgu Jiu în prezenta primarului Marcel Romanescu.

După mai multe săptămâni de promisiuni, oficialii vor semna actele care vor readuce angajații pe șantierele din Gorj. “Cred că sunt cele mai așteptate contracte, atât de către cetățenii municipiului Târgu Jiu, dar și de mediul de afaceri din județul Gorj și nu numai. Marți, la ora 10 și jumătate, din discuțiile purtate cu domnul președinte Dan Vîlceanu, reprezentanții CNAIR, prin președintele companiei, dar și reprezentantul companiei care a câștigat licitația pentru Centura municipiului Târgu Jiu, respectiv societatea Secol, vor fi prezenți la Târgu Jiu pentru a semna contractul de reluare a lucrărilor. Este important pentru tot ceea ce înseamnă traficul din Târgu Jiu. Este un contract foarte important și pentru mediul de afaceri. Sunt sigur că odată cu finalizarea acestei lucrări, foarte multe societăți, mai ales cele care în momentul de față folosesc mașini de mare tonaj, își vor reloca o parte din activitate spre această zonă. Vorbim de 20 de km de Centură care permit relocarea multor activități și servicii de pe raza municipiului Târgu Jiu. Al doilea contract este cel încheiat de Ministerul Transporturilor cu societatea care a câștigat licitația pentru reabilitatea în totalitate a podului de la Lainici, pod care nu a fost prevăzut în primul contract de reabilitare a tronsonului Bumbești Jiu – Petroșani. Știm foarte bine că acel drum era blocat și obturat de un pod subdimensionat pentru mașinile de mare tonaj care trebuiau să tranziteze acest tronson de drum”, susține primarul Marcel Romanescu.

Planurile parcelare, o problemă

Autoritățile locale susțin că imediat după semnare constructorul se va apuca de treabă. “Din discuțiile avute cu domnul Luca Meoli, cel care coordonează activitatea societății care se va ocupa de Centura municipiului Târgu Jiu, în momentul acesta utilajele sunt pregătite pentru a interveni. Utilajele se află la punctul de lucru de la Iezureni. Dânsul mi-a garantat că după emiterea ordinului de începere a lucrării, adică la câteva zile după ce se semnează contractul, sunt pregătiți în totalitate pentru a interveni. În momentul de față nu mai sunt de făcut decât planurile parcelare, adică delimitarea exactă a suprafețelor de teren afectate de constructor. Planurile parcelare sunt obligatorii pentru a putea despăgubi cetățenii din acea zonă”, a mai afirmat primarul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here