Acasa / Actualitate / VIDEO! Casa de Cultură din Târgu Jiu a început să se dărâme! O porțiune din tavan s-a prăbușit
Universitatea Constantin Brancusi Targu Jiu - Admitere 2018

VIDEO! Casa de Cultură din Târgu Jiu a început să se dărâme! O porțiune din tavan s-a prăbușit

O bucată din planșeul Casei de Cultură a Sindicatelor din municipiul Târgu Jiu s-a desprins și a căzut pe scara interioară din granit. În interiorul Casei de Cultură încă își mai desfășoară activitatea mai multe societăți, care plătesc chirie pentru spațiile pe care le ocupă. Din fericire, nimeni nu a fost rănit. „Într-o însorită zi de martie, în interiorul Casei de Cultură, deasupra scării principale de acces,realizată din granit roșu, s-a prăbușit plafonul, riscând să pună în pericol viața celor care încă mai desfășoară activități în această clădire“, a spus un lucrător care își desfășoară activitatea în Casa de Cultură a Sindicatelor.

Situația nu este mai bună nici în privința părții exterioare a clădiri, hidroizolația fiind cel mai probabil compromisă. „De asemenea, în exterior, apa strânsa din topirea zăpezii curge în cascadă. Pentru cei care au fost sindicaliști în «vechiul regim», ca și pentru cei care iubesc cultura sau pur și simplu sunt buni cetățeni această stare deplorabilă în care a ajuns Casa de Cultură reprezintă un cuțit înfipt în inimă, așa cum numai în România lucrului bine făcut se întâmplă“, a mai precizat lucrătorul.

„Ne petrecem timpul mai mult în fața televizorului“

Cei care au fost sindicaliști și plăteau lună de lună o cotizație impusă ca obligatorie își aduc aminte că din banii lor s-au construit case de cultura, hoteluri, baze de tratament de care beneficiau în mod gratuit. „Acum nu prea avem ce să facem, unde să mai mergem și ne petrecem timpul mai mult în fața televizorului, iar copiii stau numai în fața calculatoarelor, iar tinerii în mall sau în club. Unde sunt alternativele și ce s-a ales de aceste orașe întregi, de casele de cultură, de cluburi, de hoteluri, de baze de tratament, hoteluri ale sindicatelor? Cine a muls vaca sindicalista in ultimii 30 de ani?“, a spus un pensionar din Târgu Jiu.

Primăria Târgu Jiu, interesată să cumpere Casa de Cultură

Casa de Cultură a Sindicatelor din Târgu Jiu se află în proces de lichidare. A fost administrată de către o fundație condusă de către fostul sindicalist Constantin Retezeanu. Societatea Consulting Company se ocupă de vânzarea Casei de cultură, pentru ca apoi din suma obținută să fie achitate datoriile. ANAF și Primăria Târgu Jiu sunt principalii creditori.

Săptămâna trecută a avut loc o nouă licitație pentru vânzarea Casei de cultură la prețul de aproximativ 80 miliarde lei vechi, dar nu s-a prezentat nimeni. Un impediment este și faptul că terenul de sub clădire este proprietatea Primăriei Târgu Jiu, care și-a manifestat interesul să cumpere clădirea care are nevoie de o reabilitare generală, dar la o sumă mult mai mică.

Un comentariu

  1. Pai deh, bre nea Aline, daca cereți miliarde pe ea… Poate vreun seic, ori Abramowitz însuși s-o vrea. Succes si noapte buna-n continuare!

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*