VIDEO! Miner revoltat de condițiile în care lucrează: „Treziți-vă dracu’ o dată, că ăștia tineri vă dăm în cap”

1
38

Tot mai mulți angajați din cadrul Complexului Energetic Oltenia (CEO) sunt nemulțumiți de modul în care s-au făcut creșterile salariale și de condițiile în care lucrează.

Daniel Ciprian Nedelcu a postat pe pagina sa de socializare imagini din cariera Roșia. Minerul spune că este nevoit să meargă trei kilometri pe jos prin nămol doar ca să ajungă la locul de muncă: „Uitați în sectorul doi, la excavatorul 01 cum se face schimbarea la locul de muncă. Venim pe lângă benzi mocirlă și mă duc până la mama dracu’ în capătul celălalt. Uitați ce condiții de rahat sunt în carieră, pentru un salariu de miner de 1.900 de lei. Asta e viața minerilor pentru minim pe economie. (…) viață de miner în carieră. Nu-și dă nimeni interesul. Nu sunt drumuri de acces, nimic. (…) merg trei kilometri pe jos prin noroaie. Clase (n.r.-de salarizare) s-au dat la inginerași și așa mai departe și pe relații, iar la muncitorul de rând nu primește nicio clasă. (…) nu ne dă nimeni o mașină să ajungem la locul de muncă. (…) nu intră nici tanchetă. Șefii ăștia cred că o să stăm să plecăm toți capul. Acestea sunt condițiile din carieră. Domnul Boza nu știe treaba asta. (…) S-au dat clase la lingăii lor. (…) Domnul Boza afirmă pe post pe televiziune că uite ce condiții au minerii. Uite, domnule Boza condițiile minerești, la 1.900 de lei, că din birou se vede frumos, la căldură și muzică. (…) Treziți-vă dracu’ o dată, că ăștia tineri vă dăm în cap, dacă o să continuați așa. Asta e realitatea“.

În condițiile în care angajații resimt lipsa de personal, conducerea CEO face angajări pe criterii clientelare. Două foste jurnaliste apropiate de PSD ar fi fost angajate la CEO, ca personal TESA. „Ce contează dacă am angajat pe Vasilică sau pe Ionică. Ce contează asta pentru Gorj?“, așa a răspuns Sorinel Boza, managerul CEO.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here