21.6 C
Târgu Jiu
marți, mai 24, 2022
AcasăActualitateMai vigilenţi de sărbători

Mai vigilenţi de sărbători

Măsurile impuse de apropierea sărbătorilor de iarnă sunt prioritare pentru instituţiile responsabile cu asigurarea securităţii cetăţenilor. De acest lucru s-a asigurat Prefectura judeţului Gorj care ieri, cu prilejul Colegiului Prefectural, a cerut Inspectoratelor de Poliţie şi Jandarmi o cât mai bună mobilizare a cadrelor, dar şi conştientizarea rolului jucat în prevenirea incidentelor de sărbători.

Inspectoratul Judeţean de Poliţie va avea pregătite efective suplimentare de cadre care vor asigura liniştea şi siguranţa în comunitate de sărbători, la fel cum se va proceda şi la nivelul Inspectoratul de Jandarmi de unde conducerea a dat asigurări de maximă vigilenţă de sărbători. Trebuie avute în vedere şi sarcinile care revin IPJ, pentru asigurarea ordinii şi siguranţei civice, cu ocazia comemorării a 25 ani de la evenimentele din Decembrie 1989, dar şi a sărbătorilor religioase începând cu Naşterea Domnului şi până de Bobotează. Vor fi avute în vedere măsuri pentru înlăturare sau limitare a efectelor fenomenelor meteorologice specifice iernii, dar şi cele pentru asigurarea fluenţei traficului. „În această perioadă, IPJ va organiza un complex de activităţi în plan organizatoric urmărind: adoptarea şi coordonarea de măsurilor de înlăturare sau evitarea efectelor fenomenelor meteorologice, securităţii deplasării participanţilor în trafic, cooperarea cu celelalte instituţii şi organe abilitate, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Poliţia Comunitară şi Direcţia Sanitar-Veterinară şi ITM Gorj”, a declarat Viorel Caragea, comisar şef IPJ Gorj. O atenţie sporită se va acorda zonei Rânca, unde această perioadă va fi marcată de creşterea traficului rutier, datorită afluxului mare de turişti.

„Evenimentele înregistrate în perioada sezonului şi a sărbătorilor de iarnă, impun desfăşurarea unor activităţi suplimentare de către structurile I.P.J. Gorj pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice în zonele care au cunoscut o fluenţă mare de public, precum şi în staţiunile şi localităţile cu pondere turistică ( Zona Turistică Rânca; Mănăstirile Lainici, Tismana şi Polovragi)”, a mai precizat Viorel Caragea. Jandarmii gorjeni vor fi mai vigilenți în zonele miniere pentru evitarea furturilor de cărbune, dar și în preajma discotecilor și a cluburilor din județ pentru prevenirea scandalurilor, este asigurarea dată de şeful IJJ Gorj.„Avem în atenţie patrularea în zonele miniere de pe teritoriul judeţului Gorj în vederea sustragerilor de cărbune sau alte materiale. Menţinerea ordinii publice la discotecile localităţile unde se organizează astfel de activităţi”, a precizat Florin Popescu, șeful Inspectoratului de Jandarmi Gorj. Pe toată perioada sărbătorilor de iarnă dar şi în cea premergătoare, instituţiile de control şi verificare dau asigurări că vor corobora eforturile pentru asigurarea siguranţei cetăţenilor.

A dat cu mașina peste polițist și a fugit

0
Un bărbat, de 41 de ani, din orașul Novaci, județul Gorj, în timp ce conducea un autoturism, în localitatea de domiciliu, nu a oprit la semnalul regulamentar efectuat de un polițist rutier și l-a acroșat, acesta din urmă căzând pe partea carosabilă

O nouă tentativă de viol. Victima, tot o bătrână

0
Polițiști din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Târgu-Cărbunești au reținut, pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Gorj, un bărbat, de 60 de ani, din comuna Roșia de Amaradia, bănuit de săvârșirea infracțiunii de tentativă de viol.

Jandarmii gorjeni, pregătire în zona montană

0
jandarmii montani și cei din structura de acțiuni speciale din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean ”Tudor Vladimirescu” Gorj au participat, în această săptămână, la activități de pregătire în executarea tehnicilor de escaladă și rapel, parcurgere trasee montane, împreună cu membrii Clubului Montan White Wolf din Baia de Fier.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!