Viitură pe Jiu. Case în pericol la Bumbești Jiu! Alarmă la Peștișani!

0
2378

Mai mulți localnici din Bumbești Jiu ar putea fi evacuați din imobile. Totul din cauza unei viituri care este la câtiva kilometri de oraș.

Primarul susține că debitele de apă au crescut îngrijorător și că vecinii din Hunedoara au dat drumul la baraje. Autoritățile locale și județene se află la această oră în teren. Potrivit primarului Constantin Bobaru situația este critică. “Viitura este foarte aproape de Bumbești Jiu, la circa 7-8 km. Nu a mai plouat de foarte mult timp cu așa intensitate, și, din păcate vorbim de un debit foarte mare de apă. Din păcate avem mai multe case care sunt in pericol. Ne-am pregătit cu saci cu nisip în caz că vor ceda malurile. Am vorbit și cu cetățenii imobilelor respective. În caz de urgență o să-i evacuăm. Cu siguranță vom avea terenuri inundate. Acum se vede nevoia de a investi în amenajarea râului Jiu. Suntem toți aici, ISU, SGA, Instituția Prefectului și sperăm să fie bine”, a transmis Constantin Bobaru, primarul din Bumbesti Jiu.

Alarmă la Peștișani

Și în comuna Peștișani este îngrijoare. Primarul a alertat deja cetățenii despre viitură. “Atrag atentia cetatenilor Comunei Pestisani pentru a-si lua masuri de preventie. In aceste momente SC Hidroelectrica SA deverseaza din barajul de la Clocotis peste 70 mc/s de apa. Acest volum de apa nu a mai fost intalnit niciodata pe raul Bistrita.Va rog sa luati toate masurile posibile pentru protectia dumneavoastra si a proprietatilor situate de-a lungul albiei raului Bistrita! Pentru aceasta a fost trasa si alarma de la Primarie!”, a transmis Cosmin Pigui, primarul din Peștișani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here