9 C
Târgu Jiu
vineri, martie 5, 2021
Acasă Actualitate Vin banii pentru Stadionul Municipal

Vin banii pentru Stadionul Municipal

Ministerul de Finanțe a dat, în sfârșit, undă verde pentru alocarea fondurilor necesare în vederea finalizării lucrărilor la Stadionul Municipal din Târgu Jiu. A fost emis avizul Ministerului de Finanțe pentru proiectul de hotărâre de guvern. Pentru darea în folosință a arenei mai este nevoie de o sumă de aproximativ cinci milioane de euro. Deputatul Mihai Weber spune că : „Am fost la Ministerul de Finanțe și la Ministerul Dezvoltării. Am discutat cu persoane îndreptățite și s-a răspuns la toate informațiile cerute de Ministerul de Finanțe, astfel încât proiectul de hotărâre de guvern privind alocarea sumelor necesare finalizării investiției să fie prinsă la prima ședință de guvern. Sperăm ca această investiție de care se vor bucura toți gorjenii să fie finalizată. Au fost necesare anumite clarificări care au fost solicitate Companiei Naționale de Investiții și Ministerului Dezvoltării. S-au rezolvat toate aceste lucruri. Am purtat discuții cu domnul ministru Paul Stănescu, dar și cu domul secretar de stat Gâdea, cu doamna director de la Compania Națională de Investiții, dar și cu domnul ministru Teodorovici. Toate aspectele au fost puse cap la cap și s-au lămurit. Proiectul de hotărâre se trimitea pentru Ordinea de zi a ședinței de guvern“.

Stadion de patru stele

Deputatul Mihai Weber a mai precizat că este nevoie de finalizarea lucrărilor până la instalarea perioadei de iarnă: „S-a creat o presiune pentru a nu intra în iarnă deoarece costurile de întreținere sunt destul de mari. O investiție nefinalizată generează niște costuri suplimentare care nu știu de unde ar putea fi suportate. Este un obiectiv destul de important și este păcat că nu ne putem bucura de el“.

Stadionul Municipal este clasificat la patru stele. Acesta are aproximativ 12.000 de locuri, un hotel de patru stele, parcare subterană și spații comerciale. Pentru a fi dat în folosință trebuie refăcută instalația de încălzire a gazonului, remediate unele probleme de termoizolație și la sistemul de învelitoare, precum și realizarea părții exterioare.

- Advertisement -

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite stiri

Comentarii recente