Viscol şi drum închis la Rânca

0
23

Un nou episod de viscol la Rânca. Vântul a suflat cu peste 100 de km la oră spulberând zăpada. Multe maşini au rămas blocate în troiene, după ce şoferii s-au aventurat la drum fără să aibă autoturismele pregătite. Angajaţii de la Drumuri Naţionale Târgu-Jiu au intervenit cu freze şi utilaje de deszăpezire, iar maşinile au fost grupate şi escortate de utilajele drumarilor. Luni, la orele prânzului, autorităţile au decis să închidă drumul spre Rânca, acesta fiind redeschis în jurul orei 17:00, însă drumarii nu exclud posibilitatea ca acesta să fie din nou închis în cazul în care vremea se va înrăutăţi.

Deşi drumarii erau pregătiţi să intervină, vizibilitatea era zero. Poliţiştii nu au mai permis turiştilor să urce sau să coboare pe DN 67C. În zonă s-au aflat şi echipe ale Serviciului de Poliţiei Rutieră, dar şi jandarmi. „E viscol de la doi kilometri de sub releu până la intrarea în staţiunea. Vântul bate cu peste 100 de kilometri la oră la rafale. Intervenim cu patru utilaje şi o autofreză mare. Deocamdată, nu mai urcă maşini, mai sunt turişti care coboară din staţiune, îi însoţim, dar acum i-am oprit până se opresc rafalele de vânt. Am intervenit şi în alte zone ale judeţului, preventiv, cu materiale antiderapante”, a afirmat Ion Tudor, şeful Secţiei de Drumuri Naţionale Târgu-Jiu. În staţiunea montană Rânca, stratul de zăpadă atinge aproximativ 50 de centimetri, însă acesta poate depăşi un metru, mai ales în zonele unde zăpada a fost viscolită.

Vin zile geroase

Veştile proaste nu se opresc aici. Potrivit meteorologilor, de marţi după-amiază şi până vineri dimineaţa va fi în vigoare o informare meteorologică de vreme rece, chiar geroasă. În intervalul menţionat, vremea va fi deosebit de rece, geroasă mai ales în cursul nopţilor şi al dimineţilor în toată ţara. Temperaturile minime vor coborî frecvent sub -15 grade, iar izolat chiar sub -25 grade. Maximele diurne vor fi preponderent negative şi se vor încadra, în general, între -10 şi 0 grade.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here