spot_img
11.2 C
Târgu Jiu
miercuri, aprilie 24, 2024
Altele
    AcasăActualitateVor pune lacătul pe bucătăriile spitalelor?

    Vor pune lacătul pe bucătăriile spitalelor?

    Conducerea Spitalului Judeţean Târgu-Jiu se află în plin proces de externalizare a unor servicii. Primul pas a fost făcut prin externalizarea spălătoriei, urmând ca în perioada imediat următoare şi bucătăria spitalului să urmeze acelaşi drum.

    Vestea bună, însă, pe care o dau cei din conducerea unităţii spitaliceşti se referă la faptul că salariaţii de la bucătărie nu vor fi daţi afară, ci vor fi repartizaţi pe secţii. În bucătăria Spitalului 700 din Târgu-Jiu, nouă salariate pregătesc zilnic mâncarea bolnavilor. Acest serviciu riscă să fie curând externalizat, dacă cei din conducerea spitalului nu vor găsi o soluţie benefică, pentru reducerea cheltuielilor. „Căutăm soluţii benefice pentru spital. Dacă vom găsi o ofertă convenabilă cu siguranţă că vom externaliza şi bucătăriile din spital. Salariaţii de la bucătărie nu trebuie să-şi facă probleme pentru că nu vor fi daţi afară, ci îi vom repăartiza pe secţii, aşa cum s-a procedat şi cu cei de la spălătorii”, a explicat purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Târgu-Jiu, medicul Constantin Pălivan.

    Speranţa moare ultima

    Bucătăresele, care au o vechime de peste 20 de ani în sistem, nu şi-au pierdut speranţa, şi cred în continuare, cu tărie, că vor rămâne pe posturi. Una dintre bucătărese, care are o vechime de 27 de ani doar la bucătăria spitalului, nu se teme de externalizare. „Nu trebuie să vedem cu teamă această externalizare, mai ales că nu ne vom pierde locurile de muncă. Este adevărat că se va produce o schimbare în activitatea noastră, dar nu mă sperii. Nu mi-e frică de muncă, important este să avem ce munci”, a spus una dintre bucătăresele de la spital, convinsă că externalizarea acestui serviciu nu va duce la disponibilizări în rândul salariatelor din unitatea spitalicească. Mâncarea în spital nu este pe placul tuturor. Dacă unii consideră că este acceptabilă, alţii se plâng de faptul că lipseşte carnea cu desăvârşire. „Am fost internat la Sadu şi aveau o mâncare excelentă. Aici, însă nu am văzut carne prin farfurie de două săptămâni de când sunt internat”, a spus un bolnav, indignat de faptul că nu a primit carne de mult timp la masă. În bucătăria Spitalului 700 se pregăteşte mâncarea pentru aproape o mie de pacienţi, fie din spital, fie de la secţiile de la unitatea spitalicească de sub Pasarelă.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: