Acasa / Actualitate / Zeci de grefieri gorjeni au protestat pentru a-și păstra pensia specială

Zeci de grefieri gorjeni au protestat pentru a-și păstra pensia specială

Zeci de grefieri din cadrul Judecătoriei Târgu Jiu şi Tribunalului Gorj au întrerupt, ieri, la ora 10,00, activitatea şi au protestat pe treptele Palatului de Justiţie faţă de propunerea de eliminarea pensiilor de serviciu de care beneficiază magistraţii aflată în dezbatere în Camera Deputaţilor.

Protestul a dus la suspendarea proceselor care ar fi trebuit să se desfăşoare.  Petre Bivolariu, unul dintre grefierii protestatari, a spus că pensia de care beneficiază  nu este una specială, ci de serviciu. De asemenea, acesta susţine că grefierii nu pot desfăşura alte activitităţi, în afară de cele didactice: „Protestăm împotriva proiectului de lege pentru eliminarea pensiilor de serviciu sau a pensiilor speciale cum au fost catalogate. Pensia noastră nu este una specială, ci ocupaţională sau de serviciu. Prin statutul pe care îl avem, avem anumite incompatibilităţi şi interdicţii, aceleaşi ca şi cele ale magistraţilor, care sunt prevăzute prin Legea 302. Nu putem să desfăşurăm alte activităţi, atâta timp cât avem aceste incompatibilităţi. De exemplu, colegii de la spital, pentru că suntem vecini cu dumnealor, pot să meargă după terminarea programului şi să desfăşoare activităţi la cabinete private, pentru a-şi completa veniturile. Noi nu putem desfăşura decât activităţi didactice, dar pentru asta este nevoie de o serie de documente“.

Pensia de serviciu reprezintă 80% din ultimul salariu primit

Grefierul Petre Bivolariu a spus că, dacă se dorea renunțarea la pensiile de serviciu, ar fi trebuit mai întâi să se renunțe la incompatibilități: „Dacă dumnealor consideră că nu mai trebuie să beneficiem de această pensie ocupaţională sau de serviciu trebuie să intervină pentru a înlătura incompatibilităţile prevăzute de lege“. În prezent, pensia de serviciu de care beneficiază grefierii reprezintă 80% din ultimul salariu primit“.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*