Acasa / Actualitate / Zeci de meşteri populari ajung la Târgu-Jiu! Iată ce produse găseşti la Târgul din centrul oraşului

Zeci de meşteri populari ajung la Târgu-Jiu! Iată ce produse găseşti la Târgul din centrul oraşului

mesteri-populari-125 de meşteri populari din toate zonele etnofolclorice ale ţării sunt aşteptaţi în această perioadă la Târgu-Jiu. Ca în fiecare an, meşterii vor veni cu produse tradiţionale, de la ţesături şi costume populare, până la instrumente şi bijuterii. Evenimentul este organizat de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Gorj şi face parte din programul Zilelor Municipiului. Deschiderea oficială are loc astăzi, de la ora 10.00, în centrul oraşului.

Potrivit lui Ion Cepoi, directorul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj, târgul reuneşte meşteri populari din cele cinci judeţe ale Olteniei, precum şi din Argeş, Bucureşti şi Alba, iar produsele oferite de aceştia spre vânzare sunt din ceramică, sculptură în lemn, costume populare, icoane de sticlă, ţesături, obiecte de pielării sau diferite bijuterii. Aflat pentru prima dată, la Târgu-Jiu, un club meşteşugăresc din zona Mehedinţi va face şi demonstraţii. „Vor fi 4 meşteri care vor face şi demonstraţii, ca şi ceilalţi, dar important pentru noi este că particip un club întreg al meşterilor populari”, a precizat Ion Cepoi, directorul CJCPCT Gorj. Târgul Meşterilor Populari face parte din manifestările dedicate Zilelor Municipiului Târgu-Jiu şi se va încheia pe 21 mai.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*