Acasa / Actualitate / Zeci de sechestre pe bunurile târgujienilor

Zeci de sechestre pe bunurile târgujienilor

Aproape 100 de sechestre au fost instituite de către inspectorii Direcţiei Publice de Venituri, de la începutul anului și până în prezent, în cazul târgujienilor care nu și-au plătit impozitele. Printre bunurile puse sub sechestru se numără autoturisme şi bunuri de uz casnic sau gospodăresc. Pentru recuperarea creanţelor se organizează licitaţii.

„Avem instituite 74 de sechestre la contribuabili persoane fizice din care 18 au fost soluționate, iar alte în curs de soluționare. La persoane juridice avem 59 de sechestre aplicate, din care 17 sunt nesoluționate, iar pentru restul s-au ridicat măsurile de sechestru ca urmare a achitării creanțelor. În general, sechestrele sunt puse pe autoturisme și bunuri de uz casnic, având în vedere că locuințele sunt exceptate de la executare silită.

Popririle sunt primele măsuri luate împotriva datornicilor

Sechestrul se instituie după ce contribuabilii nu își plătesc impozitele pe o perioadă de mai mulți ani, primele măsuri aplicate fiind cele de poprire pe veniturile contribuabililor. Direcția Publică de Venituri este în curs de aplicare a primelor popriri pentru acest an.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*