Acasa / Actualitate / Zeci de violatori și criminali au fost eliberați din Penitenciarul Târgu Jiu, în baza recursului compensatoriu

Zeci de violatori și criminali au fost eliberați din Penitenciarul Târgu Jiu, în baza recursului compensatoriu

Aproximativ 870 de deținuți au fost eliberați, în ultimii doi ani, din Penitenciarul Târgu-Jiu. Aceștia au fost eliberați în urma introducerii prevederilor cu privire la recursul compensatoriu care privește executarea pedepselor și măsurilor privative de libertate.
Conform unui comunicat al conducerii Penitenciarului Târgu-Jiu, peste 50 de persoane care au fost eliberate au executat pedepse pentru omor, iar 40 pentru tentativă de omor. De asemenea, din penitenciar au fost eliberați circa 160 de deținuți pentru furt, aproximativ 70 pentru viol sau tentativă de viol și peste zece pentru trafic de persoane.

Condiții pentru eliberarea

Conform reglementărilor legale, pentru fiecare perioadă de 30 de zile executate în condiții necorespunzătoare, chiar dacă acestea nu sunt consecutive, se consideră executate, suplimentar, șase zile din pedeapsa aplicată.
Liberarea condiționată în cazul închisorii poate fi dispusă, dacă cel condamnat a executat cel puțin două treimi din durata pedepsei, în cazul închisorii care nu depășește 10 ani, sau cel puțin trei pătrimi din durata pedepsei, dar nu mai mult de 20 de ani, în cazul închisorii mai mari de 10 ani.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*