Zi decisivă pentru Iustin Moţa şi Cosmin Popescu

1
14

Ziua de astăzi se dovedeşte a fi una importantă pentru fostul director al Bazei de Aprovizionare din cadrul SNLO, Iustin Moţa, dar şi pentru deputatul Cosmin Popescu. În timp ce Cosmin Popescu va trebui, prin avocaţii numiţi, să-şi prezinte apărarea în faţa magistraţilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în dosarul în care este acuzat de DNA, de favorizarea infractorului, în cazul lui Moţa, situaţia este mai complicată.

Dosarul „Motorina”, se va afla astăzi pe masa judecătorilor de la Curtea de Apel Craiova, asta după ce în urmă cu o săptămână, învinuiţii din acest caz au atacat decizia Tribunalului Gorj, prin care li s-au emis mandate de arestare preventivă pe numele lor, pentru 29 de zile. Apărătorul fostului director al Bazei de Aprovizionare din cadrul SNLO, Gelu Fumureanu a precizat că este posibil ca astăzi instanţa de judecată a Curţii de Apel Craiova să acorde un nou termen pentru judecarea căii de atac declarate, acum o săptămână. Motivul ar putea pleca de la faptul că unul din învinuiţii din dosar are un nou avocat şi care ar putea cere un nou termen pentru a putea astfel să studieze dosarul. În acest dosar, Iustin Moţa, fost consilier judeţean din cadrul PDL este acuzat de procurori că împreună cu alte trei persoane au organizat un circuit financiar fraudulos, de pe urma căruia SNLO a fost prejudiciată cu un milion de lei, adică 10 miliarde lei vechi .

Deputatul Popescu ar putea scăpa ?!

Un nou termen are astăzi, dar la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi deputatul Cosmin Popescu, în dosarul în care este acuzat de procurorii DNA de favorizarea infractorului, caz care are legătură cu dosarul „strămutaţilor de lux”. Mai nou, pronunţarea sentinţei în dosarul Manţog, unde infracţiunile de corupţie au fost schimbate cu cele din Codul Penal, ar putea fi un lucru bun pentru evoluţia judecăţii deputatului Cosmin Popescu. O dată cu schimbarea încadrării juridice în dosarul „strămutaţilor de lux”, au dispărut infracţiunile de corupţie, fapt ce face ca dosarul în care deputatul Cosmin Popescu este acuzat de favorizarea infractorului să rămână fără obiect. Practic, neexistând faptă, nu mai există favorizator. Deputatul Cosmin Popescu nu a putut fi contactat telefonic, pentru a-şi exprima opinia faţă de cele prezentate mai sus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here