Acasa / Actualitate / Zilele primăriței de la Stoina sunt numărate

Zilele primăriței de la Stoina sunt numărate

Ioana Buşe, primar comuna StoinaZilele Ioanei Bușe (PSD) în fruntea Primăriei comunei Stoina sunt numărate în urma sentinței definitive a Curții de Apel Craiova prin care a fost condamnată la un an și jumătate de închisoare cu suspendarea executării pedepsei, dar și prin interzicea practicării activității de primar. „Înlătură dispozițiile privind achitarea inculpatei Buşe Ioana. Contopește pedepsele aplicate inculpatei, urmând ca aceasta sa execute pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare. Aplică inculpatei pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prev. de art. 64 alin 1 lit. a teza a II a, lit. b şi lit. c (interzicerea dreptului de a desfăşura o activitate de natura celei de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii)“, se arată în hotărârea judecătorească.

Prefectul așteaptă hotărârea judecătorească

Corina Belteu, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Gorj, a precizat că instituția pe care o reprezintă așteaptă hotărârea Curții de Apel, după care se va emite ordinul de încetare a mandatului: „Așteptăm hotărârea de la Curtea de Apel Craiova și, în baza hotărârii, prefectul va emite ordinul de încetare a mandatului, în baza Legii nr 393/2004 art.15, alineatul 2, litera e privind statutul aleșilor locali care spune că mandatul de primar încetează de drept înainte de expirarea duratei normale a mandatului în cazul condamnării privative de libertate rămasă definitivă“.

Falsuri pentru a încasa subvenții

În acest dosar au fost condamnați încă trei inculpați. Este vorba de Ion Gorun, un funcționar din cadrul Primăriei Stoina. De asemenea, Sorin Florentin Pîrvan a primit o pedeapsă de de 2 ani şi 8 luni de închisoare cu suspendare, iar soția acestuia, Iulia Pîrvan, a fost condamnată la 2 ani închisoare, cu un termen de supraveghere de 4 ani.

Procurorii DNA au stabilit că soții Pîrvan, din Craiova, au falsificat mai multe contracte de arendă pentru a încasa subvenții, iar primărița și Ion Gorun au emis adeverințe cu date false: „În perioada 2012-2013, inculpaţii Pîrvan Sorin Florentin, în calitate de administrator şi ulterior asociat unic al S.C. Patrick Florian S.R.L. şi Pîrvan Iulia, în calitate de administrator al aceleiaşi firme, au depus la dosarele aferente anilor 2012 şi 2013, mai multe acte şi declaraţii false, prin care au obţinut subvenţii de la A.P.I.A. – Centrul Judeţean Gorj. În aceeaşi perioadă, pentru a putea obţine sumele respective de bani, inculpaţii Pîrvan Sorin Florentin şi Pîrvan Iulia au falsificat 26 de contracte de arendă, menţionând sau adăugând în fals suprafeţe de teren mai mari decât cele arendate efectiv de către deţinătorii de terenuri. Totodată, inculpatul Pîrvan Sorin Florentin i-a determinat pe inculpaţii Buşe Ioana, primar al comunei Stoina şi Gorun Ion, inspector cu atribuţii privind registrul agricol în cadrul Primăriei Stoina, să întocmească şi să semneze în fals, cele două adeverinţe aferente campaniilor 2012 şi 2013, prin care se atestau împrejurări necorespunzătoare adevărului, privind suprafaţa agricolă deţinută în arendă de către S.C. Patrick Florian S.R.L. pe raza comunei Stoina”, se arată în rechizitoriul întocmit de DNA.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*