Acasa / Actualitate / Ziua Națională Brâncuși, celebrată prin artă

Ziua Națională Brâncuși, celebrată prin artă

Iubitorii de artă sunt invitați să marcheze ziua închinată marelui sculptor Constantin Brâncuși prin intermediul unei expoziții.Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj va organiza luni 18 ianuarie 2019 începând cu ora 12.00 în sala Florin Isuf o expoziție dedicată Zilei Naționale Brâncuși. Vor expune sculptorul Traian Duță, pictorul Florin Hutium și sculptorul Eric Perjovschi.

Printre sculpturile artistului Traian Duță se regăsesc în mare parte siluete sinuoase care ating perfectiunea și contorsiuni feminine. Prezent la CJCPCT Gorj în urmă cu un an Traian Duță a vorbit la superlativ despre Brâncuși, despre faptul că sculptorul gorjean l-a făcut să fie mândru că este român atunci când i-a văzut o lucrare într-o expoziție în America, alături de geniile artei, dar și atunci când i-a văzut lucrările adunate într-o expoziție inedită organizată la Paris.

Iubitorii de artă sunt așteptați să admire și lucrările de dimensiuni mari expuse de artistul Florin Hutium. Artistul profesionist basarabean, din Chișinău, specializat în artele focului, ceramică, sticlă, email și metal, Eric Perjovschi expune și el în data de 18 februarie 2019 lucrări realizate în tehnici mixte. Sunt lucrări realizate din metal, ceramică și sticlă, combinate, a transmis instituția printr-un comuniat de presă.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*