15.1 C
Târgu Jiu
luni, septembrie 26, 2022
AcasăActualitateZiua Sănătăţii, porţi închise la Policlinică

Ziua Sănătăţii, porţi închise la Policlinică

Gorjenii cu afecţiuni medicale s-au lovit de uşi închise, ieri, la Policlinica din Târgu-Jiu. Unii dintre ei au venit şi de la zeci de kilometri, fără să ştie că ieri nu beneficiau de consultaţii şi asta pentru că a fost Ziua Mondială a Sănătăţii, iar cadrele medicale au fost libere. Numai serviciile de urgenţă şi liniile de gardă pe toate palierele au fost disponibile pentru gorjenii cu probleme medicale.

Mare le-a fost uimirea câtorva gorjeni care au fost nevoiţi să facă cale întoarsă din faţa uşilor Policlinicii Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu. Chiar dacă au venit de la zeci de kilometri distanţă, s-au văzut nevoiţi să se întoarcă acasă fără a mai beneficia de serviciile medicale şi cu gândul că vor reveni în zilele următoare. Mulţi dintre gorjenii ajunşi la spitalul târgujian nu ştiau că ieri a fost Ziua Mondială a Sănătăţii, zi liberă penrtu cadrele medicale. „Nu am ştiut că este Ziua Sănătăţii. Trebuia să ajung la Endocrinologie. Nu am nevoie urgentă de consultaţie. Se mai poate aştepta până mâine”, a spus o târgujiancă. „Trebuia să iau nişte picături de pus în ochi. Acum ce să fac? Vin mâine, dar bătrâna mea are nevoie lunar de aceste picături”, a precizat o altă târgujiancă. Şi cei care suferă de boli cronice s-au declarat uimiţi de situaţie. „Oare noi, cei bolnavi de diabet, ce să facem acum? Dacă ne trebuie o scrisoare medicală, cum am putea rezolva? Acum trebuie să fac cale întoarsă până la Bustuchin şi să vin altădată”, a tunat un gorjean. Cât despre internări… „Mi s-a spus să rezist până mâine”, a precizat un gorjean cu probleme cardiologice.

Personalul medical liber, conform contractului colectiv de muncă

Ziua Mondială a Sănătăţii este marcată în fiecare an, la data de 7 aprilie, la nivelul întregii lumi. Conform contractului colectiv de muncă, tot personalul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu a fost liber, ieri. Au rămas, totuşi, „pe baricade” serviciile de urgenţă, iar liniile de gardă pe toate palierele au fost asigurate. „Conform contractului colectiv de muncă, cadrele medicale au fost libere. Este o zi liberă pentru sănătate. Serviciile de urgenţă lucrează non-stop, iar liniile de gardă sunt asigurate pe toate palierele”, a declarat directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, Vasile Stănculete. În acest an, sărbătoarea a fost pusă sub semnul combaterii maladiilor de tipul malariei, a bolilor ce reapar şi a ameninţării pe care o reprezintă alte maladii.

Simpozion pe tema depresiei, la Târgu-Jiu

0
Direcţia de Sănătate Publică Gorj organizează în data de 04.04.2017 un simpozion cu tema „Depresia:...

Ziua mondială a sănătăţii, dedicată depresiei! Aproape 1 million de români suferă de această boală

0
Direcţia de Sănătate Publică Gorj, în colaborare cu Societatea Naţională de Cruce Roşie –...

Ei lucrează, când alţii se distrează

0
Week-end prelungit pentru bugetari. Ziua de 15 august, de Sfânta Maria, este zi de sărbătoare...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!