12.8 C
Târgu Jiu
sâmbătă, mai 8, 2021
AcasăActualitateZona Cheile Sohodolului, asaltată de turiști

Zona Cheile Sohodolului, asaltată de turiști

Tabără de inițiere în ESCALADĂ pe Cheile Sohodolului! Vezi cum poți participaTuriștii au venit în Gorj pentru mișcare. Zona montană, dar nu Rânca, a fost principala atracție. Cei mai mulți s-au îndreptat spre Cheile Sohodolului unde au putut practica alpinism montan.

Turismul de aventură a atras primii oaspeți, din 2021, în Gorj. Cei care au ales să își petreacă sărbătorile pascale aici, nu au regretat. În județul Gorj se află peste 25 de trasee turistice montane pedestre, trei zone de alpinism (Cheile Sohodolului – Runcu, Cheile Galbenului – Baia de Fier, Cheile Olteţului – Polovragi) și cinci zone speologice ce alcătuiesc cel mai mare potențial speologic din România.

„Am avut foarte mulți oameni care au venit să practice alpinismul și escalada în Cheile Sododolului și Galbenului, dar și ciclism montan. Am asigurat efective suplimentare de salvatori montani. Am avut patru intervenții. Am intervenit cu promptitudine, victimele grave au fost predate Serviciului de Ambulanță și SMURD”, a transmis Sabin Cornoiu, șeful Salvamont Gorj.

Fără interes

În schimb, în vârf de munte, afluxul de turiști a fost extrem de redus. Chiar dacă stratul de zăpadă a permis practicarea sporturilor de iarnă, Rânca nu a fost la fel de animată ca în alte zile de sărbătoare.„De acestă dată turiștii au ocolit Rânca. Au fost și oameni care au preferat schiul, dar nu așa cum ne așteptam noi, cabanierii. Lipsa turiștilor o punem și pe seama faptului că s-au scos voucherele de vacanță, pentru că la Rânca nu veneau bogații. În a doua zi de Paște au venit mai mulți turiști, dar, ca și cazare, nici 20% din capacitatea disponibilă nu a fost ocupată”, a declarat Constantin Pănescu, șefului Asociației Cabanierilor din Rânca.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -