spot_img
13.9 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 16, 2024
Altele
    AcasăCulturaExpoziție online, la Muzeul Județean Gorj

    Expoziție online, la Muzeul Județean Gorj

    Pe pagina de Facebook a Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu” și pe website-ul instituției, www.muzeugorj.ro, va putea fi admirată de mâine, 21 septembrie, expoziția „Tribut regal adus armonei dintre om și natură – Grădini și palate imperiale din China”, oferită de Ambasada Republicii Populare Chineze la București.

    „Palatele imperiale ale Chinei sunt capodopere ce îmbină cu succes tehnologia arhitecturală cu arta peisagistică. Simboluri ale puterii imperiale din trecut, aceste monumente fascinează prin stil și formă, minuțiozitatea cu care sunt realizate și emană o aură maiestuoasă. Complexele imperiale din China, aflate într-o stare de conservare relativ bună, includ, printre altele: Palatul Imperial sau Orașul Interzis din Beijing, Palatul Mukden sau Palatul Imperial din Shenyang, Templul Cerului din Beijing, Palatul de Vară din Beijing, etc. În timp ce Templul Cerului este o comoară arhitecturală dedicată religiei, Palatul de Vară din Beijing și Complexul Montan din Chengde, Provincia Hebei, scot în evidență frumusețea naturii. Multe din aceste monumente sunt incluse în lista UNESCO a patrimoniului cultural“, se arată într-un comunicat al Muzeului Județean Gorj.

    Expoziția cuprinde 70 de fotografii

    De asemenea, expoziția include și câteva dintre cele mai cunoscute și frumoase grădini imperiale, precum Grădinile Imperiale din Beijing, dintre care amintim: Jingshan, Beihai, Vechiul Palat de Vară și Xiangshan.

    Expoziția cuprinde 70 de fotografii ce surprind aceste bijuterii arhitecturale ale Chinei imperiale de-a lungul celor patru anotimpuri și scot în evidență talentul cu care au fost realizate, culorile, decorațiunile și structura lor.

    ” Tribut regal adus armoniei dintre om și natură – Grădini și palate imperiale din China” continuă colaborarea Muzeului Județean Gorj cu Ambasada Republicii Populare Chineze, după expoziții trecute, precum: Monede chinezești – O istorie de 3000 de ani, Festivalul primăverii. Anul nou chinezesc, Frumusețile Chinei sau ”Noul Drum al Mătăsii”. Din cauza pandemiei de Covid-19, multe dintre expoziții au luat formă digitală: Anul Nou Chinezesc, Vechiul Drum al Mătăsii din Regatul Kucha, Reducerea sărăciei în China prin intermediul turismului, etc., însă subliniază la fel de bine măreția acestei culturi milenare“, se mai arată în comunicatul e presă.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: