14.1 C
Târgu Jiu
joi, septembrie 29, 2022
AcasăCulturaHorațiu Mălăele a lansat două cărți la Târgu Jiu

Horațiu Mălăele a lansat două cărți la Târgu Jiu

Foto: Alexandru Băluță

Actorul Horațiu Mălăele a făcut, marți, 24 mai, o dublă lansare de carte: „O poveste cam ciudată și alte 2 povestiri” și „Poezii și vorbe în vânt”.

Evenimentul a avut loc la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu“ din Târgu Jiu, acolo unde marele actor a jucat cu o seară înainte în piesa „Take, Ianke şi Cadîr“, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru „Elvira Godeanu“.

Poetul Spiridon Popescu, din ale cărui versuri recită Horațiu Mălăele, a spus că actorul s-a născut cu un handicap: „Este o mare bucurie să mă aflu aici alturi de unul dintre cei mai mari actori pe care i-a dar România. Horațiu Mălăele s-a născut cu un handicap. El nu poate fi decât genialul actor Horațiu Mălăele. L-am cunosctu prin anii 70, la cenaclul Columna, care era un cenaclu în adevăratul sens al cuvântului, la care te duceai așa cum te duci la biserică. Am fost colegi câteva luni în acest cenaclu. Ulterior, după ce am scris câteva cărți, aveam să aflu, dintr-o cronică literară, că Horațiu Mălăele recită și din versurile mele.
Horațiu Mălăele este un actor genial, un caricaturist excepțional și un scriitor de mare talent“.

Alifantis: „Este primul prieten, de foarte multă vreme“

Prezent la eveniment, cântărețul și compozitorul Nicu Alifantis a spus că este impresionat de artistul Horațiu Mălăele : „Sunt emoționat pentru că, pentru mine, Horațiu înseamnă foarte mult. Este primul prieten de foarte multă vreme. Apoi, sunt impresionat ori de câte ori face ceva în teatru, în film, în poezie, în proză, în desen, în caricatură. Îl consider nu mare, ci foarte mare și îmi doresc ca, atunci când o să fiu mare, să fiu ca el“.

„Trăiesc o emoție și o bucurie multiformă“

Horațiu Mălăele a mărturisit că este emoționat, pentru că se află în sala în care a debutat, în urmă cu 65 de ani:  „Trăiesc o emoție și o bucurie multiformă, pentru că mă aflu la Târgu Jiu, orașul în care mi-am plimbat copilăria și adolescența, că mă aflu în această sală, în care debutam acum aproape 65 de ani, cu poezia „În țara lui Mură-n Gură”, cu care am avut un mare succes.

Sunt două cărți pe care le iubesc foarte mult, pentru că părerea mea, ca scriitor, este că orice carte este un semn autobiografic și, totodată, este o concluzie a obsesiilor, a fericilor și a durerilor lui. Aceste lucruri le veți vedea în aceste două cărți“.

CSM Târgu Jiu a debutat cu stângul în Liga Națională de Baschet

0
CSM Târgu Jiu a pierdut meciul de debut din prima etapă a noului sezon din...

Măsuri la Târgu Jiu, din luna octombrie!!!!

2
Atenție unde vă lăsați mașină parcată, în Târgu Jiu! Serviciul de ridicări auto, din cadrul...

Lucrare importantă, recepționată la Târgu Jiu

0
Autoritățile anunță că investiția de lângă stadion, bazinul de înot, a fost recepționată. Lucrarea de...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!