33.4 C
Târgu Jiu
luni, august 8, 2022
AcasăCulturaInvitații pentru cei mai buni de la BAC, la Turneul Internațional Stradivarius...

Invitații pentru cei mai buni de la BAC, la Turneul Internațional Stradivarius 2022

Clubul Rotary oferă 100 de invitații VIP, fiecare pentru două persoane, primilor 100 de elevi cu mediile cele mai mari la examenul de Bacalaureat, la concertul susținut de violonistul Alexandru Tomescu, pe vioara Stradivarius Elder-Voicu, alături de Dragoș Ilie la chitară clasică.

Evenimentul va avea loc în data de 10 iulie ora 2000, în Parcul Coloanei fără Sfârșit din Târgu Jiu.

„Rugăm absolvenții care au reușit să ocupe o poziție de top la acest examen să ne contacteze la adresa [email protected] pentru a intra în posesia invitației.

Seara de 10 iulie va aduce MAGIA în Parcul Coloanei fără Sfârșit. Alexandru Tomescu și Dragoș Ilie vor oferi un spectacol extraordinar “PAGANINI MAGIC”, iar absolvenții vor primi, la randul lor, energia necesară pentru examenele viitoare“, se arată într-un comunicat de presă.

Turneul dedicat marelui muzician Niccolo Paganini

Ajuns la ediția a XV-a, Turneul Internațional Stradivarius din acest an este „PAGANINI MAGIC” și se desfășoară în perioada 26 iunie-16 iulie 2022. „Este un turneu dedicat marelui muzician Niccolo Paganini, considerat, pe lângă „cel mai virtuos violonist” și un virtuos la chitară, care a scris multe sonate și concerte inedite. Nemulțumit, a început să scrie sonate pentru vioară și chitară, triouri și cvartete împreună cu instrumente cu coarde, a scris pentru chitara cu șase coarde, care la acel moment o înlocuia pe cea „spaniolă” cu cinci coruri (patru coarde duble și una singură în partea superioară numită cantino), iar acest lucru explică flerul său în pizzicato-ul crepitant de la vioară“, se mai arată în comunicatul de presă.

 

S-a stins din viață președintele de onoare al Ligii Culturale Fiii Gorjului

0
Alexandru Păsărin, președintele de onoare al Ligii Culturale „Fiii Gorjului“, s-a stins din viață. „CONSILIUL DIRECTOR...

Seară magică în Parcul Coloanei. Concert din Turneul Stradivarius 2022

0
Aproximativ 1.500 de persoane au participat duminică, 10 iulie, în Parcul Coloanei din Târgu Jiu,...

Spectacol de excepție la Hobița

0
Comuna Peștișani continuă seria evenimentelor culturale importante cu un recital de excepție. Pentru prima dată,...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!