1,5 milioane de lei pentru creșterea salarilor mici din CEO

0
71

Sindicatul Mine Energie Oltenia (SMEO) solicită creșterea salariilor angajaților cu venituri mici, care primesc până la clasa 10 de salarizare. „Soluția nu trebuie să fie să împărțim sărăcia. Soluția este ca toți salariații să beneficieze de o creștere a salariilor, poate cu condiția ca cei care primesc salarii mici să beneficieze de un procent mult mai mare. Cred că suma pe un an de zile pentru alinierea claselor pentru ca nici un angajat să nu mai primească până în clasa 10 este undeva la 1,5 milioane de lei. Trebuie să recunoaștem că din anul 2008 nu a mai fost o creștere reală a salariului”, a spus Gabriel Călădărușe, președintele SMEO.

„Pierderile Complexului nu au fost reale”

caldaruse1Liderul de sindicat spune că se resimte o lipsă de personal în carierele miniere, în urma disponibilizărilor care au început să se producă: „Se resimte o lipsă de personal, pentru că în multe cariere se lucrează la 6-7 zile. Pierderile Complexului nu au fost reale, ci au fost din creanțe. Nu erau pierderi din activitatea curentă, ci din creanțe. Din activitatea curentă, Complexul a avut profit”.

Gabriel Căldăruşe precizează că de la Termocentrala Rovinari, dar și din cariere, au plecat oameni cu contract de 3.000-3.500 de euro.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here