Acasa / Economic / 154 de proiecte aprobate Gorjului, suma de 667 milioane de lei în joc!

154 de proiecte aprobate Gorjului, suma de 667 milioane de lei în joc!

Gorjul transformat în șantier. Consiliul Județean Gorj a făcut publică lista proiectelor aprobate prin PNDL II. Din cele 163 de proiecte depuse, 154 au fost aprobate.

Localitățile gorjene să pregătească banii pentru cofinanțare că proiectele au fost aprobate. În curând vom trebui demarate lucrările pentru ca iarna să nu-i prindă în toiul acțiunii pe edilii gorjeni. „Săptămâna trecută am avut o discuție la Ministerul Dezvoltării. Am discutat cu secretarul de stat Adrian Gâdea și vicepremierul Paul Stănescu și, din cele 163 de proiecte aprobate pentru județul Gorj, în valoare de 667 milioane de lei ,erau semnate contracte de finanțare pentru 154. Mai sunt nouă proiecte ce urmează să fie semnate dar care momentan se află în diferite studii de analiză pentru reîntregirea documentației depusă. Dacă ne uităm în sistem economic al achiziților publice majoritatea proiectelor au apărut deja. Unele sunt în procedură finală de contractare, altele în derulare, ceea ce înseamnă că ne-am ținut de cuvânt și până în luna iunie Gorjul va deveni un șantier. Vorbim de proiecte în domeniul educațional, sănătate, infrastructură rutieră, apă și canal”,a declarat Cosmin popescu președ CJ Gorj.

Cj planuri mari

Și în dreptul Consiliul Județean Gorj sunt trecute proiecte importante. Mai multe drumuri județene vor intra în reabilitare. „Și noi, Consiliul Județean suntem în procedură de evaluare pentru cele două tronsoane de drum județean finanțate din buget propriu : Runcu-4, 5 km și Stănesti – 2 km. Au fost depuse oferte, colegii mei sunt în procedura de analiză a documentației tehnice după care urmează procedura de evaluare a ofertei fiannciare. De asemenea, pe 11 mai 2018, primul drum din PNDL : Cornești- Stolojani- Câmpofeni- Arcani- Runcu, va fi dată finală în care vom deschide ofertele tehnice și dacă nu vor fi contestații vom da ordinul de începere a lucrărilor”, a mai declarat șeful județului.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*