spot_img
7.9 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 23, 2024
Altele
    AcasăEconomic200 de locuri de muncă, salvate în CE Oltenia

    200 de locuri de muncă, salvate în CE Oltenia

    O parte din măsurile existente la nivelul CE Oltenia sunt pe cale de a fi rezolvate. Declaraţia îi aparţine preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, care a susţinut ieri că este mulţumit de activitatea desfăşurată de compania de stat. Locuri de muncă salvate, investiţii, terenuri redate în circuitul agricol sau numirea unor directori responsabili sunt o parte din problemele pe care actuala conducere a CE Oltenia le are în atenţie.

    În conferinţa de presă de ieri, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj a prezentat un bilanţ al problemelor existente în sistemul minier şi energetic, probleme care au luat calea soluţionării. Un prim aspect prezentat a fost acela legat de sediul CE Oltenia, situaţie în care preşedintele Călinoiu a dat asigurări cu privire la faptul că „până la sfârşitul lui noiembrie sediul CE Oltenia va deveni funcţional. Sunt lucruri de durată într-o primă fază se va închiria spaţiul de lângă CEZ, după care acesta va fi supus lucrărilor de modernizare într-un cuvânt adaptat la specificul activităţii”. Redarea terenurilor în circuitul agricol, urgentarea aplicării Legea 255- de expropriere pe cauză de utilitate publică, elaborarea Legii Redevenţei sau reconstrucţia ecologică, acestea sunt doar o parte din priorităţile pe care actuala conducere a CE Oltenia le are zilnic în atenţie, spre soluţionare, cu atât mai mult cu cât de existenţa lor ştie şi premierul Victor Ponta. Referitor la reconstrucţia ecologică, preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Călinoiu, a precizat că acest subiect se află în atenţia topometriştilor, fiind necesară înfiinţarea unei entităţi care să se ocupe să urmărească evoluţia acestor proiecte şi să urmărească obţinerea de fonduri.

    Călinoiu: „Bălăşoiu, capitol închis”

    Cum Cariera Seciuri şi-a încheiat activitatea, conducerea CE Oltenia împreună cu reprezentanţii Consiliului Judeţean au fost nevoiţi să pună în balanţă efectele pro şi contra deschiderii Carierei Bustuchin. „Activitatea odată închisă la Seciuri trebuia să fie reluată fie la Cariera Bustuchin ori spre Vâlcea. Noi susţinem reluarea activităţii de exploatare spre Bustuchin”, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu. Dar acest lucru înseamnă alt sacrificiu din partea CE Oltenia, respectiv investiţii de peste 2.000 miliarde lei vechi. Călinoiu a confirmat faptul că prin deschiderea Carierei Bustuchin vor fi salvate 200 de locuri de muncă, asigurându-se şi un sprijin total către comunităţile locale. Întrebat de investiţiile pe care directorul general al SE Craiova, Constantin Bălăşoiu, nu le-a realizat în zonă în perioada cât a condus CE Craiova, şeful judeţului a fost reţinut în declaraţii spunând doar că „pentru mine Băşăloiu este capitol închis”.

    Director responsabil la Staţiunea Săcelu

    Nici Staţiunea Săcelu nu a trecut de ochiul vigilent al conducerii judeţului. „Au fost stabilite priorităţile de investiţii şi se va ajunge la reabilitarea bazei de tratament, care împreună cu cantina vor fi date în folosinţă anul viitor. Prima măsură este ca staţiunea să se aducă la parametrii ce-i permit o clasare de două sau trei stele. Până pe 25 octombrie trebuie realizat studiul de fezabilitate”, a explicat ferm preşedintele Consiliului Judeţean Gorj. Cât priveşte conducerea administrativă a ceea ce se mai numeşte şi Centrul de Pregătire şi Perfecţionare Săcelu, Călinoiu a tras un semnal de alarmă declarând că „ei sunt responsabili dacă se îndeplinesc aceste obiective. Acolo trebuie un om responsabil”.

    Te-ar mai putea interesa

    1 COMENTARIU

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: