spot_img
10.3 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 25, 2024
Altele
    AcasăEconomic2000 de angajaţi în minus la CEO

    2000 de angajaţi în minus la CEO

    Începând de astăzi, Complexul Energetic Oltenia va avea mai puţini salariaţi, numărul acestora reducându-se cu aproximativ 2150 de angajaţi, în urma aplicării programului de concediere colectivă. Concediaţii din Complexul Oltenia vor primi şomaj şi venituri de completare, de această măsură scăpând însă cei 30 de angajaţi ce sunt unici întreţinători de familie şi au minori în întreţinere.

    ceo-sediu1

    În cadrul şedinţei Guvernului României din 27 mai s-a aprobat alocarea sumelor necesare acordării salariaţilor ca şi venituri de completare, actul normativ fiind publicat joi seara în Monitorul Oficial. Odată cu intrarea în vigoare a actului normativ acesta a devenit aplicabil, ceea ce permite aplicarea programului de concediere colectivă la nivelul Complexului Oltenia, începând de astăzi. În aceste condiţii, colosul energetic va avea cu aproximativ 2150 mai puţini salariaţi. „O parte din colegii noştri, ce intră în programul de concediere, încetează raporturile de muncă avute cu CEO. Vor fi mai puţini salariaţi în cadrul companiei. Săptămâna trecută a avut loc prezentarea serviciilor de preconcediere, iar colegii noştri ce părăsesc compania au fost informaţi cu privire la documentaţia ce trebuie depusă la centrele AJOFM, pentru a primi banii.

    Compensaţii, pentru concediaţi

    Şeful Departamentului Relaţii cu Comunitatea, Ion Ruşeţ, a susţinut că cei peste 2000 de angajaţi vor primi din partea companiei între două şi şase salarii, funcţie de perioada avută până la pensionare. „Compania îşi respectă obligaţiile avute şi va acorda compensaţii, din bugetul propriu, cuprinse între două şi şase salarii, în funcţie de perioada pe care o au colegii până a deveni pensionabili. Două salarii pentru cei se pensionează în primul an, trei salarii pentru pensionabilii din al doilea an, patru salarii pentru colegii din subteran şi şase salarii pentru colegii pensionabili după 31 mai 2017”, a explicat reprezentantul administraţiei. În aceste condiţii, în actul normativ se arată că venitul de completare se acordă lunar, pe perioade stabilite diferențiat în funcție de vechimea în muncă, respectiv: pentru 12 luni pentru persoanele care au o vechime în muncă cuprinsă între 3 ani până la 10 ani, pentru 20 de luni pentru persoanele care au o vechime în muncă cuprinsă între 10 ani și până la 15 ani, pentru 22 de luni pentru salariații care au o vechime în muncă cuprinsă între 15 ani și până la 25 ani, pentru 24 de luni pentru salariații care au o vechime în muncă de cel puțin 25 de ani.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: