Boza vrea să revină la CEO pe funcția de director de dezvoltare

0
654

Sorinel Boza, care a fost îndepărtat din Directoratul Complexului Energetic Oltenia (CEO) în urmă cu aproximativ trei săptămâni, vrea să se întoarcă în cadrul companiei energetice. Acesta a depus o cerere de reangajare, postul dorit de acesta fiind cel de director de dezvoltare. Daniel Burlan, managerul Complexului Energetic Oltenia a confirmat faptul că Boza a depus o cerere de reangajare, dar că solicitarea acestuia va fi analizată de Consiliul de Supraveghere.

Mai înainte de asta, solicitarea va fi analizată de Comitetului de Nominalizare și Remunerare, care va da un aviz, negativ sau favorabil, după care Consiliul de Supraveghere va analiza solicitarea, dacă propunerea va fi trimisă de acest comitet.

Atragerea răspunderii patrimoniale

Sorinel Boza s-a aflat în conducerea CEO vreme de trei ani și jumătate, mandatul acestuia urmând să expire în toamna acestui an. Consiliul de Supraveghere a luat decizia îndepărtării lui Boza pe motivul vinovăției cu privire la un prejudiciu enorm, care a fost creat prin faptul că certificatele de carbon nu au fost achiziționate atunci când costul său era redus. Într-un raport întocmit de Corpul de Control al Ministrului Energiei se vorbește de atragerea răspunderii patrimoniale și a recuperării prejudiciului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here