spot_img
7.7 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 18, 2024
Altele
    AcasăEconomic4000 de salariaţi pleacă acasă?

    4000 de salariaţi pleacă acasă?

    Democratul Nicolae Daviţoiu a declarat că în 2014 la Complexul Energetic Oltenia se vor reduce 4000 de locuri de muncă, în condiţiile în care cheltuielile şi investiţiile sunt limitate. De la polul opus, primarul Florin Cârciumaru susţine că un punct de vedere în acest sens se va lua în momentul în care va fi definitivat bugetul pe anul viitor. Cârciumaru respinge total o asemenea informaţie.

    Invitat la emisiunea „Punctul pe I”, democrat- liberalul Nicolae Daviţoiu a făcut o declaraţie care ar produce multă îngrijorare în rândul salariaţilor din minerit şi energie. Urmare a faptului că CE Oltenia trebuie să mai investească în certificatele de dioxid de carbon încă 100 milioane de euro, Daviţoiu consideră că aceste sume s-ar economisi în urma reducerii la maxim a tuturor costurilor şi drepturilor. În plus, consilierul local este convins de faptul că în aceste condiţii este inevitabilă reducerea a minim 4000 de locuri de muncă. „S-au redus drastic cheltuielile şi investiţiile! Cele 600 de mii de certificate de dioxid de carbon trebuiau cumpărate când erau mai ieftine, nu acum, la preţ dublu. Achiziţionarea acestora în primăvară nu este una bună, dar nici în toamnă pentru că bate vântul.”, a declarat Daviţoiu. Nemulţumit de ceea ce se întâmplă în companie, Daviţoiu face o comparaţie şi susţine că situaţia din CE Oltenia este asemănătoare cu cea dintr-un spital. „CE Oltenia merge prost din punct de vedere economic. Toate cheltuielile sunt tăiate, iar anul viitor 4000-5000 de oameni vor pleca acasă, pentru că nu există o altă alternativă”, a mai explicat democratul Nicolae Daviţoiu.

    Cârciumaru: „Nu trebuie panicaţi oamenii!”

    Primarul Municipiului Târgu-Jiu, Florin Cârciumaru, susţine că nu crede în asemenea variantă, dar că o decizie finală va fi luată atunci când se va întocmi bugetul pe anul 2014. „Eu nu deţin această informaţie, iar politicienii din opoziţie când aruncă o astfel de informaţie trebuie să fie convinşi de veridicitatea ei. Nu este frumos să dăm informaţii false, să panicăm lumea. Am purtat discuţii şi eu, dar hotărârea finală o vom afla când se va definitiva bugetul pe 2014, programul de lucru şi cel de investiţii”, a explicat primarul Florin Cârciumaru.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: