spot_img
7.1 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 25, 2024
Altele
    AcasăEconomic600 de angajaţi din Minprest vor pleca acasă!

    600 de angajaţi din Minprest vor pleca acasă!

    600 de angajaţi de la Minprest sunt la un pas de a rămâne pe drumuri, după ce liderul de sindicat de la Roşiuţa, Nelu Roşca, a cerut administraţiei renunţarea la serviciile efectuate de o parte din angajaţii unităţii prestatoare. În plus, se pare că sindicaliştii respectivi au susţinut faptul că minerii pot efectua serviciile prestate de angajaţii Minprest, motiv pentru care sunt şanse mari ca salariaţii respectivi să rămână fără locuri de muncă la finele lunii februarie.

    Protestele sindicatelor încep să se răsfrângă şi asupra salariaţilor ce lucrează în cadrul Minprest. În cadrul întâlnirilor avute cu administraţia, se pare că sindicalistul Nelu Roşca ar fi cerut administraţiei renunţarea la contractele de prestări servicii, încheiate de unitate cu CEO. Aceştia şi-ar fi motivat solicitarea, declarând că minerii pot să efectueze serviciile prestate de angajaţii Minprest, totul plecând de la nemulţumirile avute pe marginea reducerilor din CEO. „Domnul Roşca a solicitat închiderea Minprest, în ideea că vor efectua serviciile prestate de angajaţii noştri în minerit. Nu mi se pare normală o astfel de atitudine, consider că toţi oamenii trebuie să trăiască”, a declarat şeful Minprest, Gabriel Giorgi.

    Giorgi: „O parte din angajaţi pleacă”

    La ora actuală, în cadrul Minprest, peste 80% din numărul salariaţilor sunt persoane ce au calitatea de expropriaţi, aceştia cedând terenuri unităţilor miniere, în vederea desfăşurării activităţii de exploatare, totul în schimbul angajării în minerit. În situaţia dată, când sindicatele nu au ajuns la un numitor comun cu administraţia pe tema reducerilor de venituri, Giorgi susţine că sunt şanse mari ca sute de angajaţi din cadrul Minprest să rămână pe drumuri, începând cu luna martie. „Drept urmare, nouă la sfârşitul lunii ne expiră contractele de muncă pentru 750 de salariaţi, iar în urma solicitărilor sindicale din Jilţ şi Roşiuţa, 600 nu se vor mai regăsi în activitatea Minprest. Am discutat cu administraţia şi se pare că în cel mai scurt timp vom ajunge la o reducere a contractelor de prestări servicii. Sindicatele au mai spus că Minprest căpuşează Complexul Oltenia şi că minerii pot lucra în locul oamenilor noştri la întreţinerea de benzi. Dumnealor se folosesc de Minprest împotriva administraţiei, ceea ce nu este corect”, a mai precizat directorul Minprest. Acesta a mai declarat că în următoarea perioadă va mai încerca să poarte discuţii cu administraţia, însă susţine că situaţia este îngrijorătoare, în urma cerinţelor venite din partea sindicatelor respective.

    Roşca: „ce vi se pare anormal?”

    Contactat telefonic, liderul de sindicat Nelu Roşca a declarat că discuţiile s-au purtat la una din şedinţele de negociere, atunci când s-a discutat cu privire la reducerea cheltuielilor din Bugetul de Venituri şi Cheltuieli. „Ce vi se pare anormal, să fie reduse cheltuielile cu terţii pentru a se păstra salariile şi pe cei implicaţi direct în producţie? Vi se pare o anomalie? S-a discutat şi pe alte activităţi, de handbal, sport … Eu vă spun punctul meu de vedere şi doresc o reducere a cheltuielilor cu terţii, pentru a se asigura salariile şi veniturile, la nivelul anului 2014”, a declarat Nelu Roşca, pentru Radio Omega. Curios este faptul că liderul de sindicat de la Roşiuţa a cerut reducerea contractelor avute de CE Oltenia cu Minprest, în condiţiile în care acesta, de pe poziţia de membru în Consiliul de Administraţie, încasează lunar bani de la Minprest.

    Te-ar mai putea interesa

    1 COMENTARIU

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: