A achitat datoria avută la Finanţe

0
21

Conducerea Minprest a achitat întreaga sumă datorată la bugetul de stat, în valoare de un milion lei, motiv pentru care directorul general Gabriel Giorgi aşteaptă ca Direcţia Finanţelor să ridice sechestrul pus pe o parte din bunurile deţinute de unitatea prestatoare de servicii. În calitate de fost director la Minprest, prefectul judeţului, Alin Văcaru, susţine că cel mai bine, pentru unitatea prestatoare de servicii, dar şi pentru a nu se mai plăti penalităţi, ar fi ca beneficiarul serviciilor prestate, CE Oltenia să găsească o soluţie pentru ca termenele de plată să fie mai mici.

Principalul prestator de servicii către Complexul Oltenia, Minprest va scăpa de sechestrul pus pe o parte din bunurile deţinute de unitate, şi asta ca urmare a faptului că, de la data aplicării acestei măsuri asiguratorii şi până ieri, conducerea societăţii a reuşit să achite suma de un milion de lei vechi pe care o datora la bugetul de stat. Pentru Acces Tv, directorul general Gabriel Giorgi a declarat că: „noi am achitat datoria pe care o aveam de plătit, acum rămâne să se ridice sechestrul aplicat. Situaţia prin care a trecut CE Oltenia a fost una obiectivă, s-au făcut eforturi mari pentru plata certificatelor de carbon. Noi aşteptăm ca situaţia să se reglementeze, de săptămâna trecută şi până în prezent, s-au făcut plăţi, am achitat restanţele, iar cu banii pe care-i vom mai primi, vom achita dările la stat şi pentru plata salariilor”.

Văcaru: „termene mai scurte de plată a facturilor”

Deşi în prezent ocupă funcţia de prefect al judeţului, Alin Văcaru, fost director adjunct la Minprest, nu a rămas străin de vechiul loc de muncă. La curent cu activitatea unităţii prestatoare de servicii, Văcaru susţine că nu-şi explică faptul prin care s-a ajuns la aplicarea sechestrului. „La Minprest mereu au fost probleme cu încasările, am mai avut astfel de probleme, dar am discutat cu cei de la Finanţe. Nu ştiu de ce s-a ajuns la sechestru, dar sunt convins că se va rezolva această problemă”. De altfel, acesta susţine că pe viitor se pot evita astfel de situaţii, prin achitarea facturilor emise de Minprest către CEO, într-un termen mult mai scurt. „Eu am mai avut discuţii şi cu echipa directorului economic de la CEO şi nu înţeleg de ce nu se găsesc soluţii, pentru că aceşti bani, aceste penalităţi, cei de la Minprest le pot folosi ca şi investiţii. Şi când eram eu director acolo, erau undeva la 4 miliarde de lei vechi penalităţi şi acei bani se folosesc în alte scopuri. Pe viitor cel mai bine ar fi ca atunci când se semnează un contract între CEO şi Minprest, termenul de plată să fie mai mic decât este acum”, a mai declarat pentru Acces Tv, prefectul Alin Văcaru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here