spot_img
10.7 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 19, 2024
Altele
    AcasăEconomicAcțiune de protest a activiștilor de la Greenpeace în fața sediului Ministerului...

    Acțiune de protest a activiștilor de la Greenpeace în fața sediului Ministerului Energiei. Contestă ajutorul acordat pentru CEO

    Șapte activiști Greenpeace au format o blocadă în fața Ministerului Energiei, afișând bannere cu mesajele „Oamenii au viitor, cărbunele nu” și „Energie regenerabilă, nu cărbune”. Mesajele sunt adresate Ministrului Energiei, Virgil Popescu, și decidenților din instituție.

    Acțiunea acestei organizații vine ca urmare a protestului organizat tot de către șapte sindicaliști din cadrul Complexului Energetic Oltenia (CEO), care solicită avizarea favorabilă a unui proiect legislativ cu privire la reducerea vârstei de pensionare la 52 de ani a celor care își desfășoară activitatea în acest sector de activitate.

    „Energia produsă din cărbune e scumpă, ineficientă, poluează, afectează sănătatea oamenilor și blochează dezvoltarea și diversificarea economică a regiunilor miniere. De aceea, planurile de eliminare a cărbunelui trebuie să conțină măsuri care să susțină sistemul energetic național și care să asigure locuri de muncă alternative decente pentru oamenii care lucrează acum în industria mineritului.

    România se numără printre ultimele țări din Europa care nu au anunțat o dată clară pentru renunțarea la cărbune, nu are un plan realist pentru eliminarea acestui combustibil fosil din mixul energetic național și nici pentru înlocuirea acestuia cu noi capacități de energie regenerabilă. De asemenea, România este una din țările U.E. cele mai afectate de schimbările climatice. Avertizările meteorologice cod roșu cresc exponențial de la an la an în România și vizează valuri de căldură, inundații, averse, intensificări ale vântului, temperaturi extreme etc“, se arată într-un comunicat de presă al Greenpeace.

    Contestă ajutorul acordat de Guvern

    Activiștii de mediu nu sunt de acord cu acordarea către CE) a ajutorului de peste 240 milioane de euro pentru achiziționarea certificatelor de CO2.

    „Banii ar trebui să meargă pentru o dezvoltare sustenabilă a regiunilor miniere, cu focus pe alternative economice, energie verde, eficiență energetică. Iar Ministerul Energiei și Guvernul să sprijine județele Gorj și Hunedoara să acceseze bani europeni pentru a crea noi locuri de muncă”, declară Vlad Cătună, campaigner Greenpeace România.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: