Activitatea minieră, afectată parţial de ploi

0
39

Ploile dau batai de cap şi unităţilor miniere aflate în subordinea CE Oltenia! Din cauza cantităţilor mari de precipitaţii pe anumite unităţi activitatea minieră se desfăşoară greoi, cele mai mari probleme înregistrându-se la Carierele Husnicioara şi Berbeşti.

Conducerea CE Oltenia monitorizează permanent situaţia înregistrată la nivelul unităţilor miniere şi asta ca urmare a faptului că valul de precipitaţii ce s-a abătut asupra judeţului începe să dea bătăi de cap. În principal, este monitorizat subteranul ca urmare a evitării riscului producerii de alunecări de teren, acesta fiind şi motivul pentru care se lucrează intens la evacuări ape, asecări de către echipaje de mineri. Deşi problemele nu sunt grave la nivel de unităţi miniere, totuşi accesul pe anumite zone este greoi, în ecial pe Cariera Husnicioara. „Sperăm ca aceste ploi să nu dureze mai mult, însă nu sunt probleme mari. Din păcate sunt câteva cariere care funcţionează mai greu din cauza ploilor, ecial pe zona Motru, mai ales la Cariera Berbeşti”, a explicat Ciurel.

Cantităţile mari de precipitaţii căzute au făcut ca la UMC Husnicioara, din patru excavatoare funcţionale să lucreze doar două. Probleme se înregistrează şi la UMC Berbeşti. Astfel, la Cariera Panga, arderea unui motor face ca reparaţia acestuia să întârzie din cauza accesului în zonă, două excavatoare aşteptând să intre în funcţiune la steril. La Berbeşti Vest, într-o zonă deluroasă, din cauza aluviunilor venite de până la 40 de m, activitatea unui tran ortor a fost afectată. În ciuda acestor mici probleme, şeful CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel, une că nu-şi face probleme şi asta ca urmare a stocurilor mari de cărbune existente în depozite, de peste două milioane tone lignit.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here