Acuzația unui lider de sindicat din CEO! Se fac presiunii asupra conducătorilor de formații

0
24

Nicolae Bunoaica, liderul sindical de la Cariera Lupoaia din cadrul Complexului Energetic Oltenia (CEO), susține că directorii de exploatări miniere fac presiuni asupra conducătorilor de formații de lucru pentru a nu le acorda calificative favorabile salariaților, ca administrația să nu fie nevoită să le crească salariile:

„Am fost chemați liderii de sindicat și directorii de unități. Am observat că a început chiar să se pună o anumită presiune pe conducătorii de formație pentru a nu da calificative favorabile salariaților. Directorii de unități pun această presiune, care, în cazul unor, nu au pregătirea necesară. Se fac aceste presiuni în vederea acordării unor calificative mai slabe, pentru a nu li se da salarii decente“.

Cere o grilă unică de salarizare

Liderul de sindicat solicită introducerea unei grile unice de salarizare la nivelul unității: „Împreună cu Federația Energetica ne vom lupta pentru acești salariați. Vrem o grilă unic la nivelul Complexului. Dacă muncim egal, să nu se dea bani tot în mod egal“.

Unii lideri de sindicat, de partea administrației

Nicolae Bunoaica a mai spus că unii lideri de sindicat sunt partea administrației și vor face campanie în acest sens: „Văd că se pune condiția de către managerul Boza că ori vrem salarii mai bune, ori vrem condiții. A ieșit public și a început să declare ce vom alege. Vor apărea liderii de sindicate prin sălile de apel, care au salarii de 6.000-7.000 de lei care le vor spune oamenilor că e nevoie de investiții și că nu se pot majora salariile. Nu mi se pare normal ceea ce se întâmplă“.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here