Acuzații grave făcute de un lider de sindicat din CEO: „Cei cu carnet galben au luat mai multe clase salarizare“

0
542

Un lider de sindicat din cadrul Complexului Energetic Oltenia (CEO) lansează acuzații foarte grave la adresa conducerii companiei. Nicușor Marin Croitoru, vicepreședinte al Sindicatului Liber Oltenia, susține că promovările pe anumite funcții și acordarea de creșteri salariale se face pe criterii politice, fiind favorizați cei care susțin PNL sau sunt înscriși în partid: „Acum o lună de zile, împreună cu șeful meu, Dan Pârvulescu (n.r.-președintele Federației Naționale Mine Energie), am făcut o adresă către managerul Daniel Burlan, pentru că s-au făcut măriri salariale pe criterii politice. Cei cu carnet galben au luat mai multe clase salarizare. Primarii au venit cu listele și au dat aceste majorări salariale celor care au votat cu PNL. Există tensiuni foarte mari și în curând vor exploda. Nu știu cum le va domoli domnul Burlan“.

„Așa ceva nu am văzut vreodată“

Sindicalistul susține că au fost făcute numiri în funcții de conducere fără să se țină cont de competență: „Orice promovare se face se face pe criterii politice. Să vină într-o dimineață, domnul Burlan, la cariera Tismana să vadă cum se face un raport de lucru. Oamenii nu au treabă cu producția. Nu au nimic în comun. Am 30 de ani de când lucrez în acest domeniu, dar așa ceva nu am văzut vreodată. Au pus adjuncții șefi de sectoare fără concurs, fără nimic“.

Mai mult decât atât,  Nicușor Marin Croitoru susține că la cariera Tismana puteau fi aduși șefi de atelier de la fosta carieră Rovinari, care au rămas fără obiectul muncii: „Au fost făcute promovări pe criterii politice, în condițiile în care în sectorul Rovinari sunt șefi care nu mai au obiectul muncii. Este vorba de șefi atelier electric și mecanic. Stau acolo fără să aibă obiectul muncii și puteau fi mutați“.

Ce spune managerul Daniel Burlan

Daniel Burlan, managerul CEO, a declarat în legătură cu cele sesizate de vicepreședinte al Sindicatului Liber Oltenia: „Nu cred că putem vorbi de oameni incompetenți. Au fost avansați în pozițiile de șefi de carieră adjuncții, care sunt oameni pregătiți. Propunerile pentru acordarea de clase salariale și promovări s-au făcut de la nivelul fiecărei unități. Dacă există nemulțumiri, acestea pot fi verificate și eventualele deficiențe pot fi remediate“.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here