Acasa / Economic / Acuzații grave făcute de un lider de sindicat în privința exproprierilor

Acuzații grave făcute de un lider de sindicat în privința exproprierilor

Gabriel Căldurușe, președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia (SMEO), a făcut o serie de dezvăluiri cu privire la modul în care se fac exproprierile în zona Motru. Acesta a spus, în emisiunea „În numele adevărului“ de la postul Gorj Tv, că despăgubirile se acordă în mod diferențiat, în funcție de interese: „Există suspiciuni că angajaţi ai Complexului când reprezintă interesul Complexului, când pe-al altora care cer despăgubiri de la companie. Pe evaluări făcute nu ştiu cât de corect, anumite proprietăţi primesc cinci miliarde (n.r. lei vechi) şi altul căruia îi este demolată locuinţa să fie exploatat cărbune primeşte mai puţin de un miliard”.

Liderul de sindicat a mai arătat toate acest cazuri trebuie verificate: „Sunt lucruri foarte ciudate. Două, trei miliarde de acolo, alte două de dincolo şi se adună. Cred că ar trebui să fie rezolvate aceste probleme chiar în cadrul Complexului Energetic Oltenia şi să fie stabilite criteriile după care s-au făcut acele despăgubiri”, a încheiat liderul de sindicat.

Angajații Complexului s-ar afla în spatele aranjamentelor

Gabriel Căldărușe a mai spus că în spatele unor aranjamente care se fac în defavoarea Complexului se află angajați ai companiei: „Sunt angajaţi ai companiei care s-au detaşat şi fac acum expertize, propun soluţii pentru cei care sunt în conflict cu angajatorul tău. Sunt lucruri de noaptea minţii! În zona Motrului s-au sesizat astfel de cazuri. S-ar putea să fie şi verificări şi pe parte administrativă. Există suspiciuni că ar fi cârdăşii între anumiţi salariaţi şi beneficiari ai unor despăgubiri. Sunt cazuri care sunt şi cercetate”.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*