Acasa / Economic / Adrian Marciuc: „Vom înștiința ITM, pentru că nu se mai poate”

Adrian Marciuc: „Vom înștiința ITM, pentru că nu se mai poate”

marciucSindicaliştii din cadrul Complexului Energetic Oltenia (CEO) reclamă că a început să se resimtă o lipsă de personal în carierele miniere, cu toate că programul de disponbilizare nu a fost finalizat. Adrian Marciu prim-vicepreşedintele Fedeaţiei Univers, spune că nu se mai poate continua în acest fel şi va depune o sesizare la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM): „Noi vom înștiința ITM, pentru că nu se mai poate lucra în aceste condiții. Noi, sindicatele, trebuie să-l anunțăm pe domnul director general că are o problemă foarte gravă. La anul, nici măcar să nu se gândească la alte disponibilizări, pentru că nu se poate”.

„Nu avem personal nici pentru lucrul la șase zile”

Liderul de sindicat spune că nu se poate asigura activitatea din cariere nici măcar la un program de şase zile pe săptămână: „Principala problemă este lipsa de personal. S-a făcut disponibilizarea a 1.000 de angajați, dar am ajuns în situația în care nici pentru lucrul la șase zile nu avem personal. Avem reproșuri de la oamenii din cariere, de la maiștri, cfl-iști, șefi de sectoare pentru că nu au oameni și pornesc excavatoarele cu 2-3 oameni, ceea ce este foarte grav”.

Fondul de salarii trebuie mărit

Marciuc susţine că fondul de salarii trebuie majorat: „Eu am dubii destul de mari cu privire la fondul de salarii și reușita acestei comisii, pentru că s-au creat acele comandamente și lucrăm la șase și chiar șapte zile ceea ce este o problemă foarte mare, pentru că fondul de salarii va fi consumat și nu vor rămâne bani pentru acele egalizări. Noi sperăm să nu fie așa”.

2 comentarii

  1. PAI SI DE CE NU VA TI OPUS CA SA NU SE MAI FACA DISPONIBILIZARI ??????? ACUM VA TI GANDIT CA M TARZIU …PROPUN SA SE FACA ANGAJARI …

    • Voi vreti sa puneti ca lacatus la excavator om cu clasa 15 ,de aia nu aveti oameni care sa lucreze acolo, unde munca este grea,dati si clase mari daca vreti sa vina muncitori.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*