Antonie, la discuţii cu noul şef

0
11

Directorul general din cadrul Diviziei Miniere, Daniel Antonie, are un nou şef, fiind vorba de subsecretarul de stat din Ministerul Energiei, pe parte minieră, Dan Andronache. Antonie a participat ieri la prima întâlnire cu proaspătul numit, ocazie în cadrul căreia şeful Diviziei Miniere a cerut sprijin pe legea expropierilor.

Întâlnire importantă la nivelul Ministerului Energiei, cu atât mai mult cu cât la ea a fost invitat să participe şi directorul general din cadrul Diviziei Miniere, Daniel Antonie. Astfel, după numirea lui Răzvan Nicolescu în funcţia de Ministru al Energiei, o altă numire a fost decisă în aceste zile. Astfel, actualul ministru a considerat că este momentul să pună în funcţie o persoană responsabilă de parte minieră. Astfel, Daniel Andronache a fost numit pe funcţia de subsecretar de stat pe minerit, ieri acesta întâlnindu-se cu şefii companiilor specializate pe activitate minieră. Din partea CE Oltenia, la această primă întâlnire a participat şeful Diviziei Miniere, Daniel Antonie. Acesta nu a ratat ocazia şi a cerut sprijin proaspătului subsecretar de stat pe legea expropierilor pentru cauza de utilitate publică. „Am avut o întâlnirea cu domnul subsecretar de stat Andronache şi consider că numirea acestuia în funcţie este una benefică pentru că, de la numirea lui domnul Baican, nu am mai avut un reprezentant pe parte minieră la Ministerul Energiei. S-au purtat discuţii, a fost o întâlnire între mineri, un lucru foarte benefic. S-a stabilit să purtăm un dialog permanent, am discutat problemele cu care se confruntă Divizia Minieră şi problema primordială o constituie proiectele de hotărâre de Guvern legat de expropierea pe utilitate publică. Am convingerea că domnul Andronache se va ocupa şi vom avea un succes pe această parte”, a explicat Daniel Antonie, pentru Acces Tv. Şeful SDM a mai precizat că după Sărbătorile Pascale, noul subsecretar de stat pe parte minieră va efectua o vizită la CE Oltenia, respectiv la Divizia Minieră.

Cine este Andronache?

Daniel Andronache a fost numit subsecretar de stat la Departamentul pentru Energie din cadrul Ministerului Economiei. Numirea acestuia este posibilă după un an de când a fost instalat la conducerea Complexului Energetic Hunedoara. Daniel Andronache a fost absolvent al Institutului de Mine – Facultatea de Mine Petroşani, a mai ocupat funcţia de director general al Minvest Deva, administrator al filialei Minvest din Certej, director al mai multor societăţi şi inginer minier. Ca şi susţinere şi apartenenţă politică, noul subsecretar de stat este social-democrat. Numirea acestuia în funcţia de subsectar de stat s-a făcut printr-o decizie semnată de primul ministru Victor Ponta, decizie ce a şi fost publicată în Monitorul Oficial. Complexul Hunedoara se confruntă cu probleme economice, la ora actuală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here