Acasa / Economic / Aproape 100 de mineri lucrează la fostele mine de subteran din Gorj

Aproape 100 de mineri lucrează la fostele mine de subteran din Gorj

Peste 90 de angajați ai Complexului Energetic Oltenia (CEO) sunt încadrați în muncă la minele de subteran, deși acestea și-au încetat activitatea cu mai mult timp urmă. „Cei mai mulți aflați în activitate sunt de la mina Tehomir, care este în conservare, unde mai sunt de scos anumite utilaje din unitatea respectivă, după care se va face închiderea și conservarea, iar o parte dintre ei vor fi distribuiți la carierele din zonele respectivă, pentru că sunt din zonele respective“, a precizat Gheorghe Dobrițanu, directorul Direcției Miniere din cadrul CEO.

Se ocupă de pază și instalațiile de aeraj

La fostele mine de subteran care și-au încetat activitatea mai lucrează câțiva mineri care se ocupă de pază și de instalațiile de aeraj.

„La toate gurile de mine care au fost închise avem doi-trei salariați care trebuie să se ocupe de eventualele evacuări de apă din zonele respective sau mai avem suitoare de aeraj care mai lucrează și trebuie să fie păzite. Este vorba de minele de la Albeni, Urdari, Fărcășești și se la celelalte sunt 3-4 oameni la fiecare mină“, a mai spus Dobrițanu.

Angajații care își desfășoară activitatea la minele de subteran sunt încadrați ca mineri. „Sunt încadrați ca mineri de subteran pentru că mai intră în subteran. Dacă în următoarea perioada următoare de timp dacă o să reușim să facem pază cu firme de specialitate ei vor fi distribuiți la alte unități“, a precizat directorul Direcției Miniere.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*