Atacuri între Borza şi Ciurel pe tema mixului energetic

0
12

Deși nu se declară a fi un susţinător al realizării mixului energetic, administratorul judiciar de la Hidroelectrica, Remus Borza, a recunoscut importanța producătorilor de energie termo pentru Sistemul Energetic Național. Acesta a declarat că entitatea energetică din Oltenia este vitală pentru Sistemul Energetic, dar și că la CEO mai este loc de eficientizare și restructurare. În replică, managerul Complexului Energetic Oltenia, Laurențiu Ciurel, îi transmite administratorului Borza că va putea face configurații de acest fel, doar când va conduce vreo companie.

ciurel-ce-oltenia

Prezent la Hidrocentrala Bumbeşti-Jiu, administratorul judiciar de la Hidroelectrica și-a exprimat poziția cu privire la realizarea mixului energetic în România. Acesta a susţinut că nu este un fan al realizării mixului energetic, aici, Borza aducând și argumentele ce au stat la baza unei astfel de declarații. „În 2012, am rugat managerii de la companii să ne copieze și să se uite în ograda Hidroelectrica, companie ce a parcurs o perioadă dificilă din punct de vedere al restructurărilor, prin implementarea unor măsuri radicale. La Hidroelectrica s-au optimizat procesele de producție, ce au avut ca efect reducerea costurilor, dacă în 2012 costul de producție era mare, în 2014 este de 108 lei”, a explicat Borza. În plus, administratorul judiciar de la Hidroelectrica susține că nu vede mixul energetic ca fiind un proces viabil. „Aducând termo lângă Hidroelectrica nu facem altceva decât să compromitem definitiv Hidroelectrica. Ai o ladă cu mere, dacă pui un măr putred, reușești să le strici și pe celelalte”, a mai spus Borza. În opinia acestuia, mixul energetic se va putea realiza în momentul în care restul producătorilor de energie dovedesc că au luat măsuri concrete de reducere a costurilor de producție. Deși, într-un mod mai voalat, consideră că este nevoie de restructurări, Borza nu se ferește în a recunoaște rolul vital pe care CE Oltenia îl are pentru Sistemul Energetic Național. „În 2012, am fost printre primii apărători ai producătorilor termo și au existență vitală pentru Sistemul Energetic Național. Nimeni nu pune problema să omorâm producătorii termo, dar când e vorba de CEO importanța este vitală pentru Sistemul Energetic Național. E încă loc de eficientizare și restructurare la CEO”, a mai precizat administratorul Hidroelectrica.

Ciurel: „execută ordine de la Fondul Proprietatea”

Administratorul special al Hidroelectrica, Remus BorzaÎn urma declarațiilor făcute de administratorul judiciar de la Hidroelectrica cu privire la mixul energetic şi la CE Oltenia, managerul Laurenţiu Ciurel a luat poziție, declarând în mass-media locală faptul că: „domnul Borza ar putea face astfel de configurații când va conduce vreo mare companie”. În plus, Ciurel a declarat faptul că, în prezent, Remus Borza execută ordinele primite de la Fondul Proprietatea. „La ora aceasta, deocamdată, domnul Borza nu execută decât ordinele venite de la Fondul Proprietatea și de alți interesaţi, iar timpul va dovedi că am avut dreptate. Toţi cei care au fost daţi afară de la Hidroelectrica, au trebuit reangajaţi și s-a plătit despăgubiri de două miliarde lei. La cei care au plecat din CEO, nu s-a plătit nicio despăgubire”, a declarat managerul CEO, Laurențiu Ciurel, în mass –media locală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here