Acasa / Economic / Atașații pentru energie de la Bruxelles, în vizită la termocentrala Rovinari și cariera Roșia

Atașații pentru energie de la Bruxelles, în vizită la termocentrala Rovinari și cariera Roșia

Atașații pentru energie de la Bruxelles au participat, ieri, la o întâlnire informală care a avut loc la Complexul Energetic Oltenia. Aceștia au vizitat termocentrala Rovinari și  o exploatare minieră de suprafață, cariera Roșia.

„În cadrul acestei acțiuni au participat persoane din 23 de țări, cărora le-a fost prezentat fluxul tehnologic de producere a energiei electrice pe bază de cărbune și importanța cărbunelui în sistemul energetic românesc pentru următoarea perioadă de timp. Participanții au avut ocazia de a vedea practic cum funcționează proiectele de mediu implementate, gradul de automatizare actual permițând monitorizarea permanentă a valorilor emisiilor de gaze cu efect de sera (GES), în camerele de comanda ale grupurilor energetice“, se arată într-un comunicat de presă al CEO.

Vizită în cariera Roșia

De asemenea, membrilor delegației le-a fost prezentată exploatarea minieră de la Roșia și zonele eliberate de sarcini tehnologice, care au fost reconstruite, ecologizate și redate în circuitul silvic.

„Suntem convinși că, în urma celor vizualizate la fața locului, atașații pentru energie vor putea confirma la Bruxelles că, în România, energia electrică produsă pe bază de lignit a redus masiv efectele negative ale activității miniere și respectă angajamentele de mediu asumate prin Tratatul de Aderare“, se mai precizează în comunicatul de presă.

2 comentarii

  1. Foarte bine , sa se arate UE că energia pe baza de cărbune din Romania respecta normele de mediu și că CE Oltenia merita și trebuie să rămână un producător sigur , indiferent de anotimp , chiar și în condițiile lipsei mixului energetic. Dar pentru a mai supraviețui cca 20 ani , este necesara constituirea unui mix energetic și la noi , așa cum au majoritatea țărilor UE.

  2. ceea mai poluanta energie trebuie oprita de urgenta si ceo si cnh altfel vom respira cenuse si fum si moi dar mai ales copii si nepotii nostri

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*