spot_img
10.9 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 25, 2024
Altele
    AcasăEconomicBălăşoiu explică motivele demisiei

    Bălăşoiu explică motivele demisiei

    La trei zile după ce a demisionat din funcţia de preşedinte al Consiliilor de Administraţie de la Complexul Rovinari şi Turceni, directorul general al CE Craiova, Constantin Bălăşoiu a explicat pentru cotidianul „Impact în Gorj”, care au fost motivele ce l-au determinat să demisioneze.

    În opinia lui Bălăşoiu, prelungirea proceselor în instanţă a constituit motivul principal ce l-a determinat să-şi dea demisia. „Prelungirea proceselor în instanţă care condiţionează înfiinţarea Companiei Electra m-a făcut să demisionez. Am intrat în Consiliile de Administraţie pentru că la vremea aceea se considera iminentă înfiinţarea celor două societăţi energetice”, a mai precizat fostul preşedinte. Conştient de faptul că mandatul pentru care a fost numit preşedinte al Consiliilor de Administraţie nu putea fi dus la îndeplinire, urmare a proceselor prin care Fondul Proprietatea sau o parte din liderii de sindicat au contestat înfiinţarea Electra, Constantin Bălăşoiu a demisionat din funcţiile deţinute. Fiind o decizie personală, după cum a susţinut, Bălăşoiu a declarat că poate reveni oricând pe funcţie de îndată ce se finalizează litigiile în instanţă, „până nu se încheie aceste procese, nu se poate înfiinţa Electra. Este o decizie personală şi este foarte greu să fi preşedinte de CA la patru societăţi. Nu se poate face faţă la o asemenea provocare”.

    Împotriva privatizării

    Deşi, iniţial a refuzat să dezvolte subiectul legat de privatizarea complexurilor energetice, Bălăşoiu şi-a exprimat până la urmă opinia cu privire la acest subiect. Acesta consideră că privatizarea sub forma preluării de active, niciunde în lume, nu se mai poate pune ca o variantă „majorarea de capital prin listarea la bursă şi capitalizarea societăţilor sunt procese normale, obligatorii pentru orice societate de stat sau privată”. Bălăşoiu este de părere că cel mai mai mult, de capital au nevoie societăţile de stat „listarea pe bursă conferă societăţilor caracter de societate deschisă, dar şi încrederea investitorilor pentru cumpărarea de acţiuni, dar şi pentru aducerea de capital pentru realizarea de investiţii. Este un proces «sine qua non »” . Bălăşoiu trage un semnal de alarmă şi cere factorilor responsabili să nu facă o confuzie între privatizarea cu listare pe bursă şi capitalizarea societăţilor „aceste două situaţii pot reprezenta acelaşi lucru doar când e vorba de efecte. Majorarea capitalului pentru societăţile respective se poate realiza prin listarea la bursă, care este o formă de privatizare”.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: