spot_img
13.8 C
Târgu Jiu
joi, martie 28, 2024
Altele
    AcasăEconomicBătălie pentru Fondul Suveran de Investiții!

    Bătălie pentru Fondul Suveran de Investiții!

    Zeci de companii, printre care și CE Oltenia, vor ajunge în portofoliul Fondului Suveran de Dezvoltare și Investiții, chiar dacă înființarea lui a fost contestată la Curtea Constituțională de către Klaus Iohannis.

    În plan local, voci avizate din energie au declarat că Fondul va fi o creație în care se va găsi loc pentru tot felul de sinecuri, prin înființarea unor megastructuri de conducere. Cu toate acestea, Guvernul va adopta prin Hotărâre proiectul de înființare a Fondului Suveran al României, conform declarațiilor consilierului premierului, Darius Vâlcov. Astfel, consilierul prim-ministrului susține că Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii (FSDI) ar putea fi înfiinţat în aproximativ două săptămâni după ce va fi publicată motivarea deciziei Curţii Constituţionale de respingere a adoptării legii ordinare prin care se dorea inițial înființarea vehiculului de investiții. „Urmează să ne clarifice Curtea Constituţională. Cred că în două săptămâni din momentul în care apare (motivarea, n.r.), apare şi Fondul,” a declarat Vâlcov, în cadrul unei emisiuni tv de vineri, arată energynomics.ro.

    Înființarea FSDI, neconstituțională

    Potrivit publicației, Ovidiu Nicolescu, preşedintele de onoare al Consiliului Naţional pentru Întreprinderi Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), a susținut o conferință de presă luni în care a declarat că legea privind înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii (FSDI) este ilegală, neconstituţională, creează poziţie de monopol şi conţine prea multe derogări. “Nu ştim de la ce intenţii s-a pornit. Dar ne uităm la efecte. Efectele arată că o cantitate foarte mare de profit care implică zeci de societăţi comerciale de stat şi regii autonome poate fi folosită discreţionar, că se pot vinde acţiuni ale statului fără nici o regulă, cui vrea, când vrea, la ce preţ se vrea, că se pot cumpăra de pe piaţa de capital acţiuni nerespectând regulile jocului nici din România, nici din Uniunea Europeană. E clar că aceia care vor avea acest fond vor avea o putere excesivă, fără să fie protejate interesele statului, ale populaţiei. Câţiva inşi ar putea face ce vor cu o cantitate foarte mare de active şi pasive”, a spus Nicolescu.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: