Băutura îi lasă fără loc de muncă pe minerii și energeticienii din CEO!

1
45

Minerii și energeticienii care vin băuți la muncă vor fi concediați. Începând de anul acesta, în noul Contract de Muncă semnat de curând de administrație și sindicatele din CEO, există o astfel de prevedere care îi lasă fără locul de muncă pe cei care gustă din licoarea lui Bachus înainte să intre în tură. În ultimul an, patru accidente nefericite au avut loc în companie ca urmare a consumului de alcool din rândul salariaților.

Conducerea CEO a pus gând rău angajaților care mai uită de probleme luând câte o dușcă înainte de a merge la muncă. Potrivit unei prevederi stipulate în noul CCM, angajații care vin băuți la serviciu riscă să-și piardă locul de muncă. „Având în vedere accidente de muncă care au avut loc în ultimii ani, unele datorită consumului de alcool avem, în CCM, o prevedere prin care salariații care vin la serviciu sub influența alcoolului, adica 0,4 mg/l în aerul respirat își pierd locul de muncă. Vrem ca gestul să fie catalogat ca și infracțiune. Cei care vor depăși aceasta concentrație vor fi concediați. Consumul de alcool va fi cercetat disciplinar”, a declarat directorul adjunct al Resurselor Umane din Complexul Energetic Oltenia Sorin Olaru.

Conduc băuți excavatoare și autobuze

Managerul CEO crede că prin noua responsabilitate numărul accidentelor din cariere o să scadă. Boza afirmă că au existat cazuri în care viața mai multor angajați a fost pusă în pericol din cauza unui șofer care s-a urcat băut la volan. „Am avut trei- patru evenimente numai anul trecut. Este inadmisibil să avem alcoolemie de 3,2 când mergi la serviciu. Până la urmă pe lângă viața ta, pui și viața altora în pericol. Am avut cazuri de alcoolemie de 2mg/l alcool pur în aerul expirat de 1,7mg/ l . Cum să conduci o mașină prin carieră cu o așa alcoolemie!?” , a declarat managerul Sorinel Boza.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here