Boza, despre noua ORGANIGRAMĂ: „Din păcate, sunt prea mulţi şefi! Cei care vor demonstra, vor rămâne pe posturi”

3
71

Complexul Energetic Oltenia va funcționa în curând după o nouă organigramă, care va fi finalizată în perioada imediat următoare. Consiliul de Supraveghere al companiei va valida structura respectivă, în noua organigramă urmând să fie redus numărul de directori şi şefi din companie, precum şi pe cel al personalului TESA.

Sorin BozaSorin Boza, directorul CEO, a declarat joi că numărul mare de șefi și directori, dar și de personal TESA îngreunează activitatea administrativă a complexului, urmând ca posturile să fie ocupate doar de oameni care dovedesc că sunt „capabili”. Boza spune că noua organigramă va urmări să reducă „golurile” din circuitul documentelor, dar mai ales de a ușura activitatea administrativă. „Organigrama pe care încerc să o creăm şi pe care o vom valida săptămâna aceasta, sper, va încerca să reducă golurile dintre primul nivel şi ultimul nivel din această companie. Nu vreau ca o hârtie de la şeful de carieră să ajungă la mine în mult timp, să fie semnată de şapte-opt oameni. Noua organigramă va asigura o funcţionare continuă. Nu înseamnă că mâine îi schimbăm pe toţi. Vrem ca în noua organigramă să ajungă și oameni capabili. Sunt oameni valoroşi, care au demonstrat, oameni capabili care să ajungă în poziţii şi să demonstreze, toţi cei noi-nu sunt foarte mulţi, vor fi pe perioada de probă. Şi cei care vor demonstra, vor rămâne pe posturi. Şansele sunt deschise tuturor. (…) Din păcate, da, sunt prea mulţi şefi. Este situația de fapt şi încercăm să remediem această problemă prin această organigramă, vrem să dăm mult mai multă responsabilitate directorilor de sucursale miniere, mai multă decât au acum. Nu vrem să adunăm totul într-un punct. Sunt şefi care au poziţii utile, care vor rămâne, dar sunt şi poziţii care vor fi unite, erau şefi în birouri cu doi sau trei oameni. Scopul meu este de a schimba un sistem, de a asigura o fluctualitate a informațiilor, scopul noii organigrame este de a uşura munca celor care au nevoie de a obţine o decizie mult mai repede decât se obținea”, a spus Sorin Boza.

Ce se întâmplă cu TESA

Managerul CEO a adăugat că, pentru surplusul de personal TESA, care nu se va regăsi în noua organigramă, vor fi găsite soluţii alternative în urma discuţiilor dintre administraţie şi reprezentanţii Ministerului Energiei. „Este o decizie care se va lua împreună cu Ministerul, cu Directoratul etc. Vom oferi o soluție pentru persoanele care nu vor face parte din această organigramă”, a mai spus Sorin Boza.

Fără favoritul lui Ciurel

Printre numele care nu se vor regăsi în noua organigramă se pare că este cel al lui Ionel Ilie, directorul departamentului de Vânzare Energie, apropiat al lui Laurenţiu Ciurel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here