Acasa / Economic / Buget mai mic cu 30% la Motru! Gigel Jianu: „Asta e politica guvernelor PSD”

Buget mai mic cu 30% la Motru! Gigel Jianu: „Asta e politica guvernelor PSD”

Pierdere uriașă pentru bugetul celui de-al doilea municipiu al Gorjului! Potrivit primarului din Motru, Gigel Jianu, administrația locală va avea la dispoziție în 2018 un buget mai mic cu până la 30%, din cauza ultimelor măsuri fiscale. Jianu îi avertizează pe politicienii puterii că planul lor de a distribui discreționar banii publici va fi taxat dur de electorat. În aceste condiții, accesarea fondurilor europene reprezintă singura soluție pentru edilii motreni.

Bugetul local al municipiului Motru este aproape gata și urmează a fi votat de consilieri, însă, potrivit analizei făcute de primarul Gigel Jianu, fondurile publice vor scădea drastic față de anul precedent. „Lucrăm la buget, este în dezbatere publică, am anunțat toate propunerile noastre și așteptăm să se facă alte propuneri de prioritizare. Nu vom putea să rezolvăm toate problemele și atunci trebuie să le selectăm pe cele mai importante, așa cum își doresc cetățenii. Absolut toate autoritățile locale sunt în criză financiară, pentru că ultimele măsuri fiscale au scăzut drastic veniturile la bugetul local. Cel puțin la Motru, scăderea este cu 28-30%. Legea bugetului, prin ce ne propune, nu ne permite nici măcar să estimăm veniturile la nivelul încasărilor de anul trecut, din alte surse, astfel că vom avea o problemă cu bugetul anului 2018”, a declarat primarul Gigel Jianu la Tele3.

„Bani pe criterii politice”

Edilul este convins că prin ultimele împărțiri de fonduri publice se dorește ca anumite localități să fie lăsate în urmă în ceea ce privește dezvoltarea, totul dintr-un interes pur politic. „Se știe că am primit zero lei de la Consiliul Județean și cam asta este politica guvernelor de stânga. Au tendința de a aduna banii la centru, pentru ca apoi să îi împartă și să dirijeze cum vor ei, de cele mai multe ori pe criterii politice. Este evident că asta s-a făcut. În județul Gorj, din 21 de primării conduse de primari liberali, doar cinci au primit ceva. E destul de grav, dar va trebui să ne descurcăm. Este o măsură periculoasă și e foarte posibil ca oamenii să perceapă adevărul și să reacționeze exact contrar. Oamenii vor decide”.

„Avem zece proiecte europene”

Gigel Jianu spune că accesarea de fonduri europene este o prioritate în aceste condiții și speră să obțină la următoarea rectificare măcar banii necesari cofinanțării. „Am strâns șurubul, nu vom da drumul anumitor lucrări până nu suntem siguri că avem bani. Până la urmă, lucrări de anvergură nu se pot face oricum cu bani de la buget, numai cu fonduri externe. Va trebui să insistăm pentru rectificarea din vară și să obținem bani măcar pentru cofinanțarea proiectelor. Până în vară pregătim proiectele, facem licitațiile și vom vedea dacă se respectă condițiile. Principala grijă a noastră e de a asigura banii pentru cofinanțarea acestor proiecte. Avem în total 10 proiecte europene pe care sperăm să le încadrăm la una din Axe și să obținem finanțare”, a mai explicat primarul Gigel Jianu la Tele3.

Un comentariu

  1. ESTE NORMAL, DOAR NU ESTE LA PUTERE PNL-UL!!!
    SA SE DESCURCE CU VALCEANU!!!AU VOTAT PNL-DE UNDE BANI!!!!!

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*