spot_img
5.3 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 19, 2024
Altele
    AcasăEconomicCălinoiu: "Să nu aud că pleacă vreun om acasă!"

    Călinoiu: „Să nu aud că pleacă vreun om acasă!”

    Situaţia la Uzina Mecanică Sadu a devenit mai mult decât critică, practic s-ar putea spune că fabrica de armament de la Gorj se află pe marginea prăpastiei, după cum a declarat preşedintele PC Gorj, Marius Borcan. La rândul lui, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu a purtat discuţii cu reprezentanţii Romarm, atrăgând atenţia asupra faptului că nu trebuie să plece niciun salariat acasă.

    Uzina Mecanică Sadu, odată unitate etalon în cadrul Romarm, a ajuns într-o situaţie grea şi asta ca urmare a faptului că unitatea de armament nu are contracte în derulare. Mai grav este faptul că UM Sadu nu are nici perspective pe viitor, cu privire la încheierea de noi colaborări, conform unor surse. Informaţiile obţinute arată că Romarm a dat către UM Sadu, în luna ianuarie, bani pentru achitarea lichidărilor, suma ridicându-se la aproximativ 6 milioane lei. Mai grav este faptul că neachitate sunt şi utilităţile, dar şi materia prima luată din ţară şi din import. Conform aceloraşi surse în picajul Uzinei Mecanice Sadu un rol important l-ar fi avut şi fostul ministru al economiei Varujan Vosganian, dar şi actualul şef de la Romarm, Dan Tache. Într-o atare situaţie critică, liderul conservator Mariuc Borcan trage un semnal de alarmă, precizând ca UM Sadu este pe marginea prăpastiei. În acest sens, Borcan a purtat discuţii cu autorităţile judeţene, susţinând că trebuie iniţiate demersuri pentru salvarea fabricii de armament.

    Călinoiu: „nu rămân pe drumuri”

    Îngrijorat se declară a fi şi preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, acesta precizând că în urma discuţiilor purtate cu directorul Romarm, conducerea Uzinei va fi preluată de directorul tehnic din cadrul companiei, Gheorghe Stoica. În acest sens, Călinoiu a recunoscut faptul că UM Sadu are probleme, dar şi că „acolo drepturile salariale se acordă diferenţiat, muncitorii iau 30% din salariu, iar cei de la birouri 70%. Sunt aspecte de management defectuos şi există un sold de produse nevalorificate sau de active nefolosite”. Cu o astfel de situaţie grea, Călinoiu a atras atenţia asupra faptului că trebuie găsite soluţii încât niciun salariat să nu plece acasă. „I-am spus domnului Tache foarte clar că nu vreau să aud că pleacă vreun om acasă, trebuie făcute contracte şi găsite soluţii de redresare economică. Chiar şi domnul Tache a declarat că UM Sadu a fost odată unitatea etalon a Romarm”, a mai precizat Ion Călinoiu. La ora actuală, UM Sadu datorează la bugetul consolidat al statului peste 200 de milioane lei noi, datorii istorice, motiv pentru care se şi află sub monitorizarea FMI.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: